Fishtank u Crnoj Gori: Flamenco, manouche, jazz i gipsy zvuk

“Fishtank Ensemble” je do sada objavio tri albuma, a nedavno je završio snimanje četvrtog
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2013. 17:36h

“Fishtank Ensemble”, koji se bavi flamenco, manouche, jazz i gipsy zvukom, održaće dva koncerta u Crnoj Gori. Sastav će u subotu, 17.avgusta svirati u Budvi, u Starom gradu na sceni između crkava od 21.30, dok će u utorak, 20. avgusta u 21.00 nastupiti u okviru muzičkog programa podgoričkog KIC-a “Budo Tomović”.

Plodna mlada muzička grupa, jedna od najuzbudljivijih na planeti- kako je opisuje časopis LA Weekly, svirala je svuda, a u okviru evropske turneje posjetiće i Crnu Goru. Bend važi za modernog ambasadora mnogih folklora svijeta sa nevjerovatnim vještinama i preciznostima koji su sastavni dio njihovog jedinstvenog izvođenja različitih muzičkih stilova.

Formiran je 2005, a svirao je u najmodernijim klubovima i festivalima u Los Anđelesu, kulturnim centrima, muzejima, paradama čak i na ulicama.

Zvuk Fishtank Ensemblea inspirisan je njihovim raznovrsnim muzičkim i nacionalnim porijeklom, kao i njihovim avanturama i istraživanjima na putovanjima širom svijeta. Čine ga: Ursula Nudson vokalna umjetnica iz Sakramenta, Fabris Martinez - violinista, Daglas Smolens – gitarista i jedan od najboljih slep kontrabasista Đorđe Stijepović, koji je sarađivao sa muzičarima i bendovima kao što su Atomic Sunset, Slim Džim Fantom (Stray Cats), Lemi (Motorhead). Gost bubnjar na turneji je Metju Kristofer Elger.

“Fishtank Ensemble” je do sada objavio tri albuma, a nedavno je završio snimanje četvrtog. Neki od prestižnih muzičarima sa kojima je nastupao su Tomi Emanuel, Los Lobos, Rosenberg Trio, Hot Club of Cowtown.

Galerija

Bonus video: