Najbolja nova zvijezda više neće nastupati na Pjesmi ljeti

“Baviću se ovim poslom, međutim, ukoliko mi to bude smetalo za dalje školovanje, moraću da karijeru ostavim za neke bolje dane"
63 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2012. 18:19h

Pobjednica večeri “Novih zvijezda” Aleksandra Bilanović neće otvoriti Pjesmu ljeta, kako je do sada bila tradicija.

“To je jedna od novina. Od sada će Nove zvijezde biti jedno veče, koje će se proglašenjem najboljih i uručenjem nagrada završiti, i pobjednik te večeri neće nastupati na Pjesmi ljeta. Ove godine imamo 19 zemalja, i predstavnike iz svake od njih u žiriju. Oni su već preslušali sve pjesme i poslali svoje glasove, nismo mogli predvidjeti ko će pobijediti na Novim zvijezdama. Zato smo se odlučili da te dvije noći odvojimo. Neki članovi žirija će svoje glasove čitati uživo s Trga, a neki će se javiti preko telefona”, otkrio je na konferenciji za novinare Slobodan Bučevac.

Novina je i ta što više neće moći da se glasa za “svoje”. Naime, oganizatori su odlučili da ispoštuju još jedno pravilo Eurosonga, tako da članovi žirija neće moći da glasaju za takmičare iz svoje države.

Bitnija joj Akademija

Bilanović otkrila je Vijestima da se nije nadala prvom mjestu, već je u Herceg Novi stigla da se razonodi dok ne stignu rezultati sa upisa na Muzičku akademiju za koju je konkurisala na odsjeku Solo pjevanje.

Ipak, kako ističe, ova nagrada joj mnogo znači, mada bi je dala za prolaz na Akademiji.

“Obrazovanje mi baš znači, čekam rezultate i veoma sam nestrpljiva da saznam šta je bilo. Naravno da mi je i nagrada na Skalama važna, ali moram priznati da bih se mnogo više obradovala upisu na Akademiju. To bi mi ipak bila mnogo veća nagrada”, istakla je mlada pjevačica koja je sa pjesmom "Somewhere" osvojila žiri.

Ona je jedina nastupila sa pjesmom na engleskom, a kako kaže to je bila ideja autora.

“U to se nijesam puno miješala, odradila sam kako mi je rečeno. Vjerovatno me je to što sam jedina pjevala na engleskom jeziku izdvojilo od ostalih takmičara, i mislim da je autor kompozicije i teksta to namjerno uradio”, priznala je Aleksandra koja je učestvovala u hrvatskom talent šou i stigla do polufinala.

“Odatle je sve i krenulo, jer su me čuli autori pjesme i ponudili saradnju što sam prihvatila”, ispričala je Aleksandra i dodala da njena karijera sad najviše zavisi od studija.

“Baviću se ovim poslom, međutim, ukoliko mi to bude smetalo za dalje školovanje, moraću da karijeru ostavim za neke bolje dane"

“Baviću se ovim poslom, međutim, ukoliko mi to bude smetalo za dalje školovanje, moraću da karijeru ostavim za neke bolje dane. Mlada sam i imam vremena, I trenutno mi karijera pjevačice nije prioritet “, zaključila je Bilanović

Ex-Yu album Joceta Panovog

Nova makedonska zvijezda Joce Panov medijima je predstavio svoj prvijenac "Vatreni pečati". Međutim, nije samo podijelio album koji je objavljen nedavno, već je freško narezao i novu pjesmu "Oko moje zeleno".

“Trebalo je da je promovišem na festivalu u takmičarskom dijelu, međutim nijesam stigao na vrijeme da je završim. Tek je prije dva dana izašla iz studija. Inače, nijesam ni imao u planu da snimam ništa novo jer je album tek izašao za Makedonsko tržište prije nekoliko mjeseci, a odnedavno je City Records objavio za tržište čitavog Balkana. Ali kako je ljetnji rege ritam popularan, svi koji su je čuli nagovarai su me da je snimim i eto”, priznao je Panov.

“Crna Gora mi je talična, odatle je sve nekako krenulo", otkriva Panov

Na njegovom albumu našlo se 19 pjesama, od kojih je 14 na ekavici, a pet na ijekavici, kako bi se približio tržištoma svih ostalih ex-Yu republika. dok je za tržište svoje zemlje svih 19 numera otpjevao na Makedonskom.

Na albumu se nalaze i numere sa kojima je učestvovao na crnogorskim festivalima, ali i kompozicija “Ivana”, veliki hit Kemala Montena, koji je sam insistirao da je Panov prepjeva. Njih dvojica upoznali su se u Podgorici, prije nekoliko ljeta, kad je Panov nastupao na Plavnici.

“Crna Gora mi je talična, odatle je sve nekako krenulo. Kemal je sa pjesmom Ivana učestvovao na Makfestu 1987. i publika je odlično prihvatila. To je bio veliki hit tih godina, ali kako se pomalo zaboravila, Kemal me je zamolio da je prepjevam i približim mlađim generacijama”, otkriva Panov.

Galerija

Bonus video: