Krugovi u žitu: Nikšić spominjemo kao mjesto gdje volimo da se vratimo

Krsto Pandurica, jedan od članova trebinjskog benda “Krugovi u žitu” najavljuje nastup u gradu pod Trebjesom 26. maja
491 pregleda 0 komentar(a)
Krugovi u žitu, Foto: Miljan Ratković
Krugovi u žitu, Foto: Miljan Ratković
Ažurirano: 22.05.2018. 17:13h

Bend iz Trebinja “Krugovi u žitu” gostovaće u subotu 26. maja u nikšićkom lokalu “Propaganda bar”. Njihov zvuk je orijentisan ka klasičnom roku i posljednjih dvije godine vrlo su popularni u bližem regionu, a već su imali priliku da sviraju u gradu pod Trebjesom. Bend čine Dobroslav Slijepčević - glas, Miloš Slijepčević - gitara i glas, Krsto Pandurica - gitara, Vladan Škoro - bas gitara, Miran Ratković - bubnjevi i udaraljke i Bojan Bovan - klavijature i glas, a početak njihove svirke planiran je za 21 sat i 30 minuta.

“Svirali smo već nekoliko puta u Nikšiću. Sve je počelo prije nekoliko godina u “Norris pabu”. Od tada smo imali oko desetak nastupa u Nikšiću. Kako u “Acoustic” izvedbi, tako i u nama dražem “Electric” izdanju”, ispričao je gitarista Krsto Pandurica koji pamti svaki nastup u Nikšiću.

“Moram da naglasim da smo često spominjali Nikšić kao mjesto u koje obožavamo da se vraćamo, upravo zbog publike i načina na koji ona reaguje na naše svirke! Stvarno su sjajni”, pohvalio je ljubitelje tvrđeg zvuka pod Trebjesom Pandurica.

Zasada na nastupima sviraju isključivo obrade, pa će tako biti i u subotu.

“Pokušali smo nekoliko puta da se organizujemo i konačno napravimo taj iskorak, ali česte svirke, kao i mnogobrojne privatne obaveze nam nisu još to dozvolile. A iskeno, često nas pitaju zašto još nema pjesama i traže ih...ali zasada (nadamo se ne jos dugo) ostajemo na obradama”, iskren je Pandurica.

Njihov repertoar je raznolik, ali je zvuk na svirkama tvrđi, kaže sagovornik “Vijesti”.

“Iako na našem repertoaru ima mnogo domaćih, nazovimo ih, pop-rok hitova, trudimo da način izvedbe prilagodimo više onome što i sami volimo. A to bi bila neka kombinacija hard-roka i punka”, objašnjava Pandurica i dodaje da ih posebno raduje kad publika koja ne sluša tvrđi zvuk odsluša njihovu svirku i od njih dobiju pohvale.

“Postoji ogroman broj gostiju koji ne slušaju ono što mi sviramo, ali iskren da budem mnogo puta smo upravo od njih dobili pohvale i to nam predstavlja veliko zadovoljsto. To je valjda znak da radimo nešto dobro” pohvalio se Pandurica.

Iako imaju česte svirke, ne postoji posebna pjesma za koju su se toliko vezali da bi je izvodili toliko često.

“Mi sviramo zbog publike i za publiku. Tako da se trudimo da ispunimo njihove želje sve dok je to u okviru onoga što sviramo”, kaže Pandurica.

Pošto nemaju autorskih pjesama, obradama koje sviraju daju svoj pečat.

“Željeli smo da uživamo u svakoj pjesmi i zbog toga smo ih obradili na način koji odgovara nama, a da pritom nije previse “ekstreman” za većinski dio naše publike”, zaključuje Pandurica.

Bonus video: