Prljavo kazalište: Snimali smo i pod temperaturom

Rad na albumu teče po planu, a članovi se nadaju da će ispuniti rokove i objaviti ga na proljeće, kao što su i planirali.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2012. 21:19h

Članovi “Prljavog kazališta” uveliko su u studiju i rade na pjesmama koje će se naći na novom albumu. Oni su numere u fazi demo snimaka imali još pred kraj prošle godine, kada je u intervjuu za “Vijesti” frontmen Jasenko Houra istakao da će im najteže pasti izbor pjesama koje će objaviti.

"I bio sam u pravu", potvrdio nam je on u telefonskom razgovoru. Na nekoliko minuta, koliko mu je trebalo da nam ispriča što ima novo, Houra je izašao iz studija gdje, kako kaže, završavaju već 10. pjesmu.

"Imamo strašno puno pjesama. Trenutno snimamo desetu,a ove što su završene već su u fazi miksanja. Do kraja nedjelje završićemo i singl na kome trenutno radimo, ja baš sad, nakon razgovora s vama, moram da se vratim u studio da nešto otpjevam. Pošto završimo tu kompoziciju, znaćemo još koliko nam numera nedostaje da bismo zaokružili priču zvanu album, a omot se već uveliko radi", otkrio nam je on.

Iako su iz njihove izdavačke kuće “Croatia Records” istakli da će ubrzo već pustiti najavni singl “Ljubav je ženski posao”, Houra tu informaciju nije potvrdio.

"Još nijesmo odlučili da li ćemo album najaviti sa tom numerom, ili možda pjesmom “Djevojka od milion dolara”. Obije su lijepe, ljubavne, kakav će biti i album, ali ćemo odlučiti koju ćemo prvo pustiti u etar tek pošto budu smiksane", obećao je Houra.

Rad na albumu teče po planu, a članovi se nadaju da će ispuniti rokove i objaviti ga na proljeće, kao što su i planirali.

"Malo nas je omeo grip, svi članovi sastava su bili bolesni. Evo i ja posljednjih dana radim u studiju sa temperaturom 39", požalio nam se on.

Kako kaže, po objavljivanju albuma odmah će krenuti i sa koncertnom trunejom.

" Već sjutra će biti završeni pregovori za stadion u Zagrebu, sa koga će i krenuti turneja. Kako prođemo na tom koncertu, znamo da će tako proći i kompletna turneja", objašnjava on.

Od 2008. kada je objavljen njihov posljednji album “Tajno ime” “Prljavo kazalište” je svoje fanove obradovalo sa dva singla “Možda dogodine” i “Iza mojih prozora”.

Bonus video: