Dragan Koprivica: Kvaka je obilježio moju muziku

Snežanu Đurišić slušao sam decenijama i ona je, bez pretjerivanja kraljica narodne muzike
184 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Koprivica, Foto: Facebook
Dragan Koprivica, Foto: Facebook
Ažurirano: 27.09.2011. 19:01h

“Pjesma za Snežanu Đurišić” novi je singl šefa medijskog centra SNP-a Dragana Koprivice.

Iako je vokalne sposobnosti pokazao na koncertu Tanje Jabučanin izvodeći “Samo jednom se ljubi” ove godine, a cetinjska pjevačica je bila gost na njegovim večerima, drugi singl je posvetio omiljenoj pjevačici.

"S njenim glasom družio sam se sve ove godine i želio sam da joj na ovaj način ukažem poštovanje jer iako imamo dosta odličnih pjevačica, Snežana je iznad svih kategorija"

Na pitanje da li će kroz pjesmu odati počast i omiljenom pjevaču, on je odgovorio:

"I o tome sam razmišljao, međutim, ne bih da se ponavljam i da čitav album bude posvećen pjevačima koje volim. Inače, moj omiljeni pjevač je Bora Spužić Kvaka, pa mi mnogi kažu da se to prepoznaje i u mojim pjesmama jer imamo sličnu boju glasa. Upravo su Bora i Snežana, kada je moj muzički kreativni opus u pitanju, ostavili traga", priča Koprivica. Veoma je zadovoljan kako su prošla prva dva njegova singla.

Otkrio i dar za komponovanje

"Nakon "Crna Goro najmilija" koja ima preko 4.000 pregleda na YouTubeu, i "Pjesma za Snežanu Đurišić" je za ova dva-tri dana preslušana oko 400 puta, čime sam prijatno iznenađen.

Sa Mišom Markovićem uveliko radim na pjesmama koje će se naći na albumu, a posebno me je iznenadilo što sam otkrio još jedan svoj talenat - komponovanje.

Tako sam za “Pjesmu za Snežanu Đurišić” pored teksta radio i muziku iako nijesam bio svjestan da i to mogu.

Nadam se da ću ubrzo završiti sve pjesme i u novembru napraviti koncert na kojem će publika moći uživo da ih čuje", obećao je Koprivica, koji je sa prethodnim singlom konkurisao za ovogodišnji “Cetinjefest”, ali nije prošao.

"Ostaje žal što nijesam nastupio na festivalu, ali je selekcija kompozicija stvar žirija i u to se ne miješam. Međutim, bila na nekom festivalu ili ne, smatram da svaka pjesma ima svoj život, što se pokazalo i u ovom slučaju. Bez obzira na to što je nijesam izveo na festivalu, pjesma “Crna Gora najmilija” ima svoju perspektivu", zaključuje Koprivica.

Bonus video: