Poslušajte: Pred fudbalski meč sa Bugarskom, navijači dobili novu pjesmu

Publika se već godinama navikla na himnu grupe \'Perper\' koja je odlična, ali svakako vjerujem da će se novoj himni obradovati podjednako slušaoci i navijači
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2011. 17:56h

Pred fudbalski meč sa Bugarskom koji će biti 4. juna navijači su dobili još jednu pjesmu. Riječ je o numeri “Crna Goro dodaj gas” koju potpisuje muzičar Mirko Šćepanović.

"To je navijačka pjesma, urađena onako kako sam osjećao, projektujući se u navijača, bez obzira koliko godina ima. Trudio sam se da bude odlučna, tvrda koliko treba, a opet, da se pamti, ulazi u uho, kao i da se pjevuši i van stadiona, najzad i da bude i sugestivna što je standard za navijačke pjesme.

Ovo je za mene novo iskustvo, iako se profesionalno bavim muzikom preko 20 godina. Čini mi se da imamo hit, da sam uspio u tome, kao i da će se nova pjesma naših sokola čuti tamo gdje treba", otkriva Šćepanović.

O tome, otkud ideja da uradi navijačku pjesmu, kaže:

"Potekla je od mog druga Borisa Božovića koji je i tekstopisac. Došla je spontano. Radio sam muziku i aranžman za njegov singl, u pauzi mi je pročitao ovaj tekst i pitao me šta mislim da uradimo nešto za FSCG. Sebe sam odmah vidio na stadionu kako pjevam i navijam uz ovu pjesmu, koja je odmah nakon što sam pročitao tekst ostala da mi zvoni u glavi. Odmah sam sjeo za instrumente i počeo raditi na aranžmanu", prisjeća se, ističući da je numera namjenski urađena za FSCG.

"Imao sam totalnu slobodu, a demo im se dopao, tako da nije bilo dilema i traganja", dodaje on.

Na ovoj pjesmi nijesu samo radili Mirko i Boris, već su se u sam projekat uključili još neki crnogorski muzičari.

"Demo sam otpjevao sam, pa kad sam se čuo, shvatio sam da mi treba pojačanje čak i za demo. Bila su mi potrebna dva pouzdana, zrela, kršna vokala, a i momka, koji će vokalno da oboje energiju koja mi je bila potrebna, koju sam osjetio u startu.

Taj dio povjeren je izuzetnom Marku Vlahoviću i takođe jednom od mojih omiljenih vokala Peru Stefanoviću, a što se tiče pjevanja mogu da se pohvalim da smo se i tu “upisali” Boris i ja. Gitare koje “prže” odsvirao je Miha Radonjić, u čijem je studiju snimljena pjesma", otkriva Šćepanović.

"Ovom prilikom se izvinjavam komšijama koji su u svojim stanovima danima trpjeli “vrisku”, navijanje u toku stvaranja demo snimka, a bezrezervna podrška, sugestije i dobra stvaralačka energija ni ovoga puta nije izostala od mog PR menadžera, supruge Irene", priznaje Šćepanović.

Za utakmicu sa Bugarima biće predstavljena još jedna nova pjesma - “Za hrabre sokole”? O tome, koju će publika prije upamtiti i kako mu se sviđa ta numera, Mirko kaže:

"Publika se već godinama navikla na himnu grupe 'Perper' koja je odlična, ali svakako vjerujem da će se novoj himni obradovati podjednako slušaoci i navijači. Raduje me što ova tema inspiriše i mnoge druge muzičare. Pjesma 'Za hrabre sokole' to potvrđuje, volio bih da ih bude još", nada se Šćepanović. On obećava da ovo neće biti jedina pjesma koju će raditi za ovakve prilike.

"Kada god budem imao vremena i osjetim neki valjan povod, komponovaću za reprezentacije", zaključio je Šćepanović.

Jedna je himna - Perperova

U posljednjih nekoliko dana reprezentacija je dobila dvije nove pjesme. Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac ističe da je dobro da se pravi i ovakav kult reprezentacije, nada se da će ovakvih pjesama biti još.

On takođe objašnjava da FSCG ima samo jednu himnu, “Perperovu”.

"Naš cilj je da imamo što više ovakvih pjesama. Zvanična himna je 'Hrabri sokoli' od 'Perpera', ostalo su navijačke pjesme.

Za sve tri numere koje za sada imamo, sami su nam se autori javili iz ljubavi prema fudbalu, utakmicama, navijanju, reprezentaciji, mi smo to poslušali i shvatili da je dobro da imamo takve numere.

Nadamo se da će nas ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu i dalje kontaktirati i da ćemo imati još navijačkih pjesama koje ćemo prezentovati na utakmicama reprezentacije", istakao je Đurđevac.

Galerija

Bonus video: