Festival "Pjesma Mediterana" ovog ljeta neće biti održan

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, Opština Budva je odlučila da sva finansijska sredstva usmjeri na Grad teatar .
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2011. 17:03h

Festival “Pjesma Mediterana” za koji je konkurs bio donedavno otvoren, ipak neće biti održan ove godine. Naime, organizatori su saopštili da i “pored najbolje volje” neće uspjeti da realizuju ovu manifestaciju.

"Pored pozitivnih reakcija autora, izvođača i izdavačkih kuća iz cijelog regiona na dosadašnji koncept i način realizacije festivala „Pjesma Mediterana“ , pored najava poslovnih partnera, sponzora i medijskih kuća da će i ove godine zbog spomenutih razloga pratiti naš festival, Koordinaciono tijelo je odlučilo da usljed ekonomske krize koja je zadesila marketinške partnere i samu Opštinu Budva kao osnivača festivala otkaže ovogodišnju manifestaciju zbog nemogućnosti realizacije istog na visokoprodukcijskom nivou koji smo imali u proteklim godinama", stoji u saopštenju organizatora, koji podsjećaju da je festival uživo uz pratnju revijskog orkestra davao fantastičan ugođaj publici, da je 2009. osvojio nagradu za događaj sa najvećim promotivnim efektom za Crnu Goru i da je bio praćen od strane medijskih kuća u cijelom regionu.

Ekonomska kriza je jača od ovog prestižnog projekta

"Međutim, ove godine ekonomska kriza je jača od ovog prestižnog projekta", poručuju oni, dodajući da je odluka bila teška, racionalna i odgovorna prema svima koji su uključeni u projekat.

"Osnovni razlog otkazivanja nemogućnosti ispunjenja visokih kriterijuma i produkcijskog kvaliteta zbog recesije koja potresa ne samo Budvu i Crnu Goru već cijeli svijet. Namjera nam je da se ponašamo profesionalno, ozbiljno i društveno odgovorno u datom trenutku. Ovim putem upućujemo izvinjenje turističkim i hotelijerskim subjektima grada Budve, te autorima i izvođačima koji su se i ove godine prijavili u velikom broju na konkurs festivala ili iskazali interes za učestvovanje na takmičenju", kažu organizatori tvrdeći da budućnost festivala „Pjesma Mediterana“ ne može se dovoditi u pitanje.

Opština Budva potpisala ugovor sa firmom “Copyright” koja se obavezala da će do 2013. raditi festival.

"To je institucija koja je već prolazila kroz slične situacije i nastavljala sa svojim postojanjem. Vjerujemo da ćemo se već sljedeće godine ponovo naći sa našim prijateljima i ljubiteljima muzike na sceni ispred zidina Starog grada", nadaju se organizatori.

Festival u Budvi nije održan ni 2002, a nakon pet godina u organizaciji Music Stara, 2008. godine je osnivač, Opština Budva potpisala ugovor sa firmom “Copyright” koja se obavezala da će do 2013. raditi festival.

Neće biti ni koncerta Eltona Džona

Detaljnije objašnjenje zbog otkazivanja festivala nijesmo mogli dobiti od direktora “Pjesme Mediterana” Aleksandra Armenka, kao ni od PR festivala i TO Budva Tanje Drašković na koje nas je uputio direktor firme “Copyright” Marko Kentera, koji nije želio da daje izjave. Drašković i Armenko se juče nijesu javljali na pozive “Vijesti”. Međutim, to prošlog mjeseca nije bio slučaj, pa je Armenko tada otkrio da je na konkurs koji je trajao do 5. maja pristiglo radova “više nego ikada, preko 300 i to ne samo sa prostora ex- YU, već i iz ostalih mediteranskih država, među kojima su Malta, Italija, Grčka”.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, Opština Budva je odlučila da sva finansijska sredstva usmjeri na Grad teatar

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, Opština Budva je odlučila da sva finansijska sredstva usmjeri na Grad teatar koji će ove godine prslaviti svoj 25. rođendan, pa će drugi programi poput sedamnaestog izdanja “Pjesme Mediterana” biti odloženi ili skromniji.

Neće samo ljubitelji “lakih nota” ovog ljeta ostati uskraćeni kada su u pitanju muzička dešavanja u crnogorskoj prijestonici turizma. Neće biti održan ni koncert legendarnog britanskog pjevača Eltona Džona, koji je menadžment ove zvijezde ranije najavio u rasporedu njegove ljetnje turneje, iako prethodno nije postigao dogovor sa zvaničnicima Budve.

Galerija

Bonus video: