"Osmi putnik" najavljuje album obradom Čolićevog hita "Glavo luda"

Naslovna numera “Tajna” sa posljednjeg albuma najviše se slušala na radio-stanicama.
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2011. 17:10h

Hrvatska grupa “Osmi putnik” još prošle godine je objavila album “Tajna”, ali samo za tržište Srbije i Crne Gore i to pod etiketom izdavačke kuće “One records”. Poslije skoro godinu dana zakašnjenja isti projekat muzičari će objaviti i u svojoj domovini.

"Imali smo u planu da album i za hrvatsko tržište mnogo prije objavimo, međutim, pregovori su dugo trajali i to sa više izdavačkih kuća, tako da će napokon album “Tajna” izaći u izdanju “Croatia recordsa” . Iako je CD objavljen sredinom prošle godine, u Hrvatskoj su to nove pjesme, jer se sem na lokalnim radio-stanicama, nijesu nigdje puštale. Tek sad, kada bude objavljen i za hrvatsko tržište radićemo veću kampanju i na pravi način ćemo se truditi da promovišemo pjesme sa našeg petog albuma", istakao je za “Vijesti” Bojan Antolić Božo osnivač i gitarista “Osmog putnika”.

Kako je već u ranijem intervjuu za Vijesti Antolić izjavio numera “Glavo luda” je “ rokerska pjesma”, a on je kao dječak volio da sluša Čolića.

Kako kaže, naslovna numera “Tajna” sa posljednjeg albuma najviše se slušala na radio-stanicama.

"To je jedina pjesma koju smo na neki način “gurali”. Što se ostalih tiče, pustili smo na volju muzičkim urednicima da sami odrede koju će od numera sa albuma emitovati. Zato smo se riješili da album za hrvatsko tržište, prije nego bude objavljen, najavimo još jednim singlom. Na kraju, odlučili smo da to bude obrada Čolićevog hita “Glavo luda”", otkriva Antolić.

Inače, kako je već u ranijem intervjuu za Vijesti Antolić izjavio numera “Glavo luda” je “ rokerska pjesma”, a on je kao dječak volio da sluša Čolića.

Što se tiče njihovog posljednjeg albuma, ne zna kako je prošao u Crnoj Gori.

"On je za mene odličan vokal. Pjesma ima totalno rokersku konstrukciju i od prvog trenutka sam imao u glavi kako bi ona trebalo da zvuči. Ovo što smo snimili je ispalo baš onako kako sam želio. Pjesma ima tu energiju i potrebnu snagu, dobro je prošla u Srbiji, Crnoj Gori, a nadam se da će se slušati i u Hrvatskoj", priča on.

Što se tiče njihovog posljednjeg albuma, ne zna kako je prošao u Crnoj Gori.

"Imali smo svirku na Morinjskoj gitarijadi i ona je odlično prošla. Znam da je naš album “Tajna” mogao da se kupi u crnogorskim CD šopovima, a ljubitelji su ga mogli naći i na nekim sajtovima na Internetu", zaključuje on.

Bonus video: