Nastupaju Cenk Erdogan i trio Maurizio Di Fulvio

Festival će svečano otvoriti sekretarka za kulturu i sport Podgorica mr. Nela Savković Vukčević
0 komentar(a)
Maurizio Di Fulvio, Foto: Privatna arhiva
Maurizio Di Fulvio, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.03.2018. 10:04h

Treće izdanje festivala “Dani gitare u Podgorici” počeće danas, a koncertni dio biće održan u sali biblioteke “Radosav Ljumobić”. Najprijeće se ljubiteljima ovog žičanog instrumenta od 20 časova predsatviti gost iz turske koji je jedan od najpoznatijih u svojoj zemlji, gitarista Cenk Erdogan. Tokom pedesetominutnog programa Cenk će izvesti autorske kompozicije na fretless gitari. U pitanju je gitara koja nema pragove. Nastupao je sa poznatim muzičarima kao što su Dejv Vekl i Trilok Gurtu. Piše muziku i aranžmane za televizijske serije i filmove, a takođe i producira i diriguje za divu turske zabavne muzike Sezen Aksu.

Nakon Erdogana, publici će se predstaviri italijanski trio Maurizio Di Fulvio koji čine Alessandra Martegiani- glas, Ivano Sabatini- kontrabas i Maurizio Di Fulvio- gitara. Oni će od 21 sat prezentovati publici napolitansku, džez muziku latinske Amerike, a na repertoaru će se naći i pop muzika, a sviraće djela Antonia Jobima, Dizzi Gillespiea, Astora Piazzole, Stinga, ali i autorsku muziku koju potpisuje Di Di Fulvio.

Festival će svečano otvoriti sekretarka za kulturu i sport Podgorica mr. Nela Savković Vukčević.

Tokom dana gosti će u sali Muzičke škole “Vasa Pavić” će održati majstorske radionice i predavanja.

Festival su između ostalih pomogli Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica, Ambasada Italije, Ambasada Grčke, Turski kulturni centar “Yunus Emre” Podgorica. Organizator festivala je NVO “Gitara”.

Bonus video: