DUO GITARA

Bulatović i Nikčević svirali u Portugalu i Poljskoj: Nastupi su nas inspirisali da damo najljepše emocije

“Različiti su ambijenti u kojima smo nastupali. U Portugalu smo održali koncert u nesvakidašnjem prostoru vinskog podruma, a u Poljskoj u ogromnoj hali sajma"
1465 pregleda 0 komentar(a)
Nikčević i Bulatović u Portugalu, Foto: Privatna arhiva
Nikčević i Bulatović u Portugalu, Foto: Privatna arhiva

Crnogorki duo Darko Nikčević i Srđan Bulatović imali su dva uspješna koncerta krajem septembra u Portugalu, a prethodnog vikenda u Poljskoj.

“Gdje god da nastupamo, bilo u zemlji ili inostranstvu, mi izvodimo muziku koju smo napisali za dvije gitare. Ona je nova i drugačija, pa samim tim i odgovornost za njenu prezentacuju na koncertima predstavlja uvijek vrstu obazrivosti kako će biti prihvaćena. Portugal i Poljska su različite kulture, svojom muzikom odavno prepoznate u Evropi i svijetu. Poljska po velikim kompozitorima od kojih se izdvajaju Šopen i Vijenjavski, a Portugal po svojoj originalnom i jedinstvenom muzičkom pravcu - fado. Premijerno smo svirali u ove dvije zemlje. Oba koncerta su bila izuzetno posjećena, a publika je našu muziku izuzetno dobro prihvatila. U Portugalu smo kod publike izazvali standing ovations (ovacije na nogama), a u Poljskoj veliko interesovanje za naše kompakt diskove”, prepričava utiske sa mini turneje Bulatović koji nije mogao da precizira koji je koncert bolje prošao.

“Različiti su ambijenti u kojima smo nastupali. U Portugalu smo održali koncert u nesvakidašnjem prostoru vinskog podruma, a u Poljskoj u ogromnoj hali sajma. Oba su nas inspirisala da damo najljepše emocije, a publika je to znala da nagradi. Možda je najznačajnije to što su organizatori zadovoljni našom muzikokom i reakcijom publike izrazili zainteresovanost za nastavak saradnje”, pohvalio se Bulatović.

Svaki koncert je, kako kaže, značajan pa su im i ovi otvorili vrata za neke nove nastupe.

“Jedan od ova dva koncerta je proistekao iz nekog našeg ranijeg nastupa gdje ga je potencijalni organizator čuo i pozvao nas. Jedino naše ‘oružje’ jeste muzika koju smo napisali, i ona je ta koja krči put ka novim nastupima”, ističe Bulatović.

Imali su vremena i da upoznaju kulturu gradova u kojima su boravili, no na Bulatovića je ovoga puta nešto drugo ostavilo utisak:

“Obje zemlje su različite. Portugal kao turistička destinacija, a Poljska koja vrvi od tradicije i kulture. Možda, najveći utisak izazvali su nazivi njihovih aerodroma posvećeni njihovim, a odavno i velikim svjetskim kompozitorima-Frederik Šopen u Varsavi i Henrih Vijenjavski u Poznanu”, zaključuje on.