Dean Dvornik preradio pjesmu koja je nastala 1983. godine

Dvornik na zahtjev publike obradio numeru benda Kineski zid
871 pregleda 0 komentar(a)
Dean Dvornik, Foto: Privatna arhiva
Dean Dvornik, Foto: Privatna arhiva

Veliki hit “Priđi malo bliže” poznate splitske grupe Kineski zid dobio je svoju obradu.

Podstaknut brojnim zahtjevima obožavatelja, autor pjesme Dean Dvornik, brat kralja fanka Dina Dvornika odlučio je dati novo ruho poznatom funky hitu objavljenom na jedinom albumu sastava Kineski zid 1983. godine.

“U ovo vrijeme kad se mora održavati socijalna distanca ‘Priđi malo bliže’ nije najpopularniji naslov, ali mi je drago da su neke pjesme nadživjele vrijeme i pokazale svoju savremenost sada kao i prije više od trideset godina. Na nagovor brojne publike i prvenstveno radio urednika kojima je orginal pjesme bio predug, odlučio sam da napravim obradu. Osim toga, upravo ova pjesma ima preko pola miliona pregleda na YouTubeu. Spot koji ga prati zanimljiva je animacija, a kako smo svi uglavnom u kući to nam daje dovoljno vremena da budemo kreativni i iskoristimo tehnologiju najbolje kako znamo“, objasnio je Dean Dvornik.

Dean i Dino Dvornik osnovali su grupu Kineski zid još 1981. godine, a nazvali su je prema zgradi u kojoj su živjeli. Kao zaljubljenici u funk muziku nastavili su da stvaraju pjesme po uzoru na stil Džejmsa Brauna, Stivija Vondera i mnogih drugih.

Dvije godine kasnije objavili su svoj jedini album na kojem su ostali zapaženi hitovi “Priđi malo bliže” i “Ja vidim sve” koju su Dean i Dino Dvornik ponovo obradili devedestih. Album “Kineski zid” ostaće zapamćen kao prvi funky album snimljen u regiji, a koji i danas otkrivaju neki novi zaljubljenici u funky rita

Bonus video: