Bend Scorpions objavio novu pjesmu “Sign of Hope”

Pjesma je prvi dio novog materijala benda, koji radi na svom nadolazećem albumu dok je u karantinu
324 pregleda 0 komentar(a)
Scorpions, Foto: Leo Correa/AP
Scorpions, Foto: Leo Correa/AP

Njemački hard rokeri Scorpions predstavili su svoju novu pjesmu “Sign of Hope”.

U opisu na YouTube kanalu proslaveljeni sastav je napisao:

“Radimo na dosta hard’n’heavy stvari za naš novi album”, ali zbog dramatične pandemije Covid-19, želimo da vam damo i ‘znak nade’ koji je došao iz dubine naših srca u ovim nemirnim vremenima … ostanite zdravi i sigurni… volimo vas”.

Iako je bend poznat po žešćim pjesmama poput one “Rock You Like Hurricane” iz 1984. godine, numeri “Sign of Hope” su pristupili na malo mekši i nježniji način. Balada je izgrađena oko melodije akustične gitare.

Pjesma je prvi dio novog materijala benda, koji radi na svom nadolazećem albumu dok je u karantinu.

Frontmen je dodao da se osjeća “privilegovanim” da može da radi kada toliko mnogo ljudi ne može.

“Imam priliku da se vratim u studio i nastavim sa radom na novim pjesmama - da pišem neke nove tekstove, sad treba biti kreativan, kreativnost je čudesna stvar, naročito ovih dana. Svi smo zaključani u kućama i nemamo šansu da idemo nigdje. Ne možemo da putujemo, ne možemo da se krećemo, ali bar možemo biti kreativni, možemo duboko da zaronimo u sopstveni kreativni svijet. I nadamo se da će iz toga izaći nešto dobro”, poručio je on.

“Cio svijet prolazi kroz veoma teška vremena, i to je vrlo zastrašujuće. Nalazimo se u vrlo privilegovanoj situaciji da bar možemo biti kod kuće i možemo da radimo u našim studijima da stvari budu nastavljene. Poslije turneju u Australiji i jugoistočnoj Aziji, imali smo priliku da se vratimo u studio i nastavimo da radimo na novim pjesmama - pišemo nove kompozicije, pišemo nove tekstove. To je čudesna stvar, posebno u ovim danima kada smo svi u zatvoru i zaista nemamo šansu da idemo nigdje - ne možemo putovati, ne možemo se kretati. Ali barem možemo da budemo kreativni. Možemo duboko da zaronimo u sopstvenom kreativnom radu. I nadamo se da će iz toga izaći nešto dobro’’, prenosi sajt Blabbermouth.

Bonus video: