ZAŠTO SUZE SKRIVAŠ

Za sad su komentari pozitivni

Adnan Teskeredžić priča o novom singlu koji je objavio sa grupom Heaven
427 pregleda 0 komentar(a)
Heaven, Foto: CroRec
Heaven, Foto: CroRec

Bosanskohercegovački bubnjar Adnan Tekseredžić kojeg je publika u Crnoj Gori imala priliku da upozna zahvaljujući nastupima na Petrovac jazz festivalu pored autorske instrumentalne muzike koju stvara pod svojim imenom, nedavno je sa bendom Heaven objavio singl “Zašto suze sakrivaš” pod etiketom Croatia recorda. 

Grupa Heaven već je dugo aktivna na BiH sceni, a pored Teskeredžića grupu čine Vedran Tomičić (gitara i vokal) i Lordan Muzaferija (bas gitara, vokal) dok sa klavijaturistom Saidom Redžićem.

“Bend postoji već desetak godina, izbacili smo cover u rock fazonu pjesme ‘Žal? od Šabana Šaulića i to je izazvalo velike reakcije, koje zaista nismo očekivali. Pored toga tu je još nekoliko autorskih stvari, a definitivno u planu nam je da se posvetimo radu na autorskim pjesmama kako bismo što prije završili čitav album. Dok ne objavimo naš prvijenac, u planu je da nas publika upozna kroz još dvije pjesme i spota”, priča za Vijesti Teskeredžić.

Teskeredžić je dvije godine zaredom nastupao na Petrovac Jazz festivalu i tvrdi da od svih žanroma najviše voli džez. “Ako govorimo o muzičkom izražavanju, onda mi je definitivno najbliži džez, međutim moji počeci vežu se za rock i grunge muziku jer je krajem prošlog vijeka, tačnije davne 1994. godine kada sam ja sarzovao svijetom harala dobro poznata ‘Nirvana’”, prisjeća se Teskeredžić.

“Generalno, u posljednje dvije godine sam se ‘pozicionirao’ kao freelancer...dakle profesionalni muzičar koji je dostupan za saradnju sa svim muzičarima/pjevačima iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona...dok su Heaven i Adnan Teskeredžić Trio moja dva matična banda, fokusirana na rock i jazz muziku, tačnije na autorski izražaj”, objašnjava on.

S obzirom na to da je pjesma “Zašto suze sakrivaš” tek objavljena, reako je da je više nego zadovoljan prvom reakcijom publike.

“Za sada su komentari samo pozitivni”, pohvalio se Teskeredžić. Zanimljivo je istaći da je pjesma nastala u kućnom studiju gdje su svi učestvovali u realizaciji pjesme - od snimanja, editiranja i miksanja, a za mastering je bio zadužen Borjan Milošević (Longplay studio, Sarajevo). O tome kako je raditi u takvim uslovima sagovornik “Vijesti” otkriva:

“Karantin i izolacija u posljednja dva mjeseca, možda će zvučati čudno, ali meni lično je mnogo prijalo, prvi put nakon 15 godina sam uspio da se odmorim, nakon 15 godina putovanja, kombija, hotela, žurbe i stresa. Mislim da mi se tijelo restartovalo. Ovo vrijeme sam iskoristio za vježbu, zaista sam puno vježbao i radio na stvarima vezanim za bubanj, za koje iskreno od obaveza i putovanja nisam imao vremena, kao rezultat toga tu je i nekoliko drum covera koje sam oduvijek želio da snimim, a koje možete pogledati na YT, na mom kanalu Drum Emotion”, zaključuje Teskeredžić.

Preporučujemo za Vas