Idejom spojili prošlost i sadašnjost

Videom za numeru “Jesmo li sami” Lu Jakelić zatvara ciklus uspješnog prvijenca “Sve o čemu sam šutjela”

2444 pregleda 0 komentar(a)
Lu Jakelić, Foto: Nikola Grabovac
Lu Jakelić, Foto: Nikola Grabovac

Hrvatska kantautorka Lu Jakelić koja je publiku širom regiona osvojila singlovima “Vodiš me”, “Možda”, “Domine” i “Sve o čemu sam šutjela” objavila je spot za još jednu autorsku pjesmu sa svog prvijenca, numeru “Jesmo li sami”.

Singl “Jesmo li sami?” otvara album koji su kritičari okarakterisali kao “zaokruženu muzičku priču koja je nastala iz prijeke potrebe, a ne pukog komercijalnog umišljaja”, dok su Lu, koja sama piše i komponuje svoje pjesme, prozvali “pop rock poetesom u tijelu dobre djevojke iz komšiluka”. Godinu kasnije, ova pjesma zatvara ciklus albuma kao posljednji singl, uz kadrove scenarija iza kojeg stoje producent Rejhan Okanović i Lu.

“Imali smo ideju da spojimo prošlost i sadašnjost, moj početak i trenutnu verziju. Reinkarnirali smo stoga kadar druge autorske pjesme “Ljudi od dima”. Spojili smo ga s novijim vizualom u kojem sam, ipak, danas puno hrabrija, izoliranija, još korak bliže umjetničkoj slobodi. Oni koji me prate od prvih dana, prepoznaće reinkarnirane djelove, dok će novi slušaoci shvatiti ‘razgovor’ na kraju spota”, kazala je o ovom video Lu.

Iako objavljen krajem prošle godine, debitantski je album “Sve o čemu sam šutjela” na top-listi najprodavanijih izdanja do danas proveo je čak 34 sedmice. Bio je i među najslušanijim albumima na digitalnim streaming servisima.

Nakon svih promjena koje je donijela 2020. godina, Lu ostaje pozitivna, a pjesme za novi album već su u pripremi.

“U ovoj samo godini želim sebi da priznam sve navedene uspješne trenutke i hrabro zakoračim u neka nova vremena i projekte”, zaključila je Lu Jakelić.

Bonus video: