Stiže knjiga o albumu „Discovery”

Muzički novinar i književnik Ben Kardev piše o najpoznatijem projektu dvojca Daft Punk

2986 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen
Ilustracija, Foto: Printscreen

Ovog septembra u prodaju dolazi knjiga koja se temelji na albumu “Discovery” Daft Punka. Zove se “Daft Punk’s Discovery: The Futur Unfurled”, a autor je muzički novinar i književnik Ben Kardev koji piše o najpoznatijem albumu poznatog dvojca. Par je u februaru ove godine prestao s djelovanjem nakon 28 godina, a raskid saradnje najavili su putem osmominutnog Facebook videa pod nazivom “Epilogue”. Knjiga o “Discoveryju” napisana je prije nego što se francuski dvojac razišao, pa je naknadno ubačena i ta informacija.

Objavljena putem Velocity Pressa, knjiga bi trebalo da sadrži više od 25 intervjua, kao i neobjavljene razgovore s dvojcem. “‘Discovery’ Daft Punka je ploča koja je gledala u budućnost i svidjelo joj se ono što je vidjela. To je album koji je predvidio eksploziju elektronske muzike, YouTube i kraj privatnosti, vraćajući soft rock u modu”, piše u najavi knjige.

Odajući počast bendu koji je oblikovao elektronsku muziku tokom gotovo tri decenije, Ben Kardev sastavlja uspomenu na najcjenjenije djelo Daft Punka.

“To je globalni pogled na ‘Discovery’ kao kulturni fenomen, postavljajući album u središte kulture slavnih, fan klubova, videa i muzičke djelatnosti, istovremeno istražujući njegov duboki muzički uticaj”, stoji na službenoj stranici.

Knjiga “Daft Punk’s Discovery: The Future Unfurled” biće dostupna u mekim koricama te kao e-knjiga od ovog septembra.

Duo Daft Punk nastao je 1993. u Parizu, a osnovali su ga Gi Manijel d’Omam Kristo i Toma Bangalter. Popularnost su stekli krajem 1990-tih i od tada su najpoznatiji francuski izvođači house i elektronske muzike.

Poznati su bili po svojim vizuelnim nastupima prepunim specijalnih efekata. Takođe članovi grupe su tokom nastupa bili obučeni u futurističke kostime. Od prvih nastupa primjetna je doza tajanstvenosti, posebno zahvaljujući nastupima sa kacigama i maskama. Vrlo rijetko su govorili za medije ili davali intervjue.

Ovaj duo je osvojio šest Gremi nagrada iz dvanaest nominacija, uključujući i nagradu za snimak godine Get Luckyi album godine “Random Access Memories”.

Bonus video: