Čak 146 puta upotrijebili riječ "Nikad"

Zanimljive činjenice o poznatom američkom bendu Metallica

3457 pregleda 0 komentar(a)
Metallica, Foto: Shutterstock
Metallica, Foto: Shutterstock

U slučaju da volite bilo kakve beskorisne, ali zanimljive činjenice o grupi Metallica, ovo je tekst za vas. Zahvaljujući ogromnim naporima fanova Metallice na internetu, znamo koja je najčešće korišćena riječ u pjesmama slavnog benda.

“Nikad!” (Never)

Korisnik na stranici Metallica Reddit kreirao je grafikon najčešćih riječi u tekstovima Metallice, a “nikad” je ubjedljivo prva.

Uzimajući u obzir jednu od njihovih apsolutno najpoznatijih pjesama, “Enter Sandman”, koja ima stihove “Off to never never land” - ovo nije veliko iznenađenje. Ostale pjesme koje sadrže riječ su, očigledno, “Through the Never” i “The Day That Never Comes” i manje očigledne pjesme kao što su “The Unforgiven,” “Nothing Else Matters,” “Don’t Tread on Me,” “Wherever I May Roam,” “Master of Puppets” i još mnoge druge.

Druge riječi koje Metallica često ponavlja u svojim tekstovima su “jedan”, “vidi”, “odlazi”, “uzima” i “život”. Ipak, ono što publiku vjerovatno najviše zanima radoznalo “da” Džejmsa Hetfilda, koje je korišćeno 68 puta, prema istom grafikonu. Nije poznato koju metodu je korisnik Reddit koristio za postizanje ovih rezultata.

Prije skoro tačno dvije godine, obožavalac Slipknota je napravio sličan eksperiment sa njihovim tekstovima stvarajući mapu riječi. Slučajno je i u njihovim tekstovima najčešće korišćena riječ - “nikad”. Očigledno metalci to hoće nešto kažu.

Metallica je upravo najavljena kao jedan od headlinera na francuskom Hellfestu 2022. godine, na kojem učestvuje 350 bendova koji sviraju na šest različitih pozornica. Potvrđeno je da će se pojaviti i na nekoliko različitih američkih festivala 2021. godine.

Bonus video: