Sva veličina talenta jednog umjetnika

Jedan od najboljih hrvatskih virtuoza na gitari Branko Bogunović Pif pedstavio video za singl “Eat my dust”

3035 pregleda 1 komentar(a)
Branko Bogunović Pif, Foto: Hit produkcija/ promo
Branko Bogunović Pif, Foto: Hit produkcija/ promo

Gitarista Branko Bogunović Pif predstavio je instrumental “Eat my dust”. Bogunović je jedan od najboljih hrvatskih virtuoza na gitari. Iza sebe ima dva snimljena studijska albuma solo instrumentalne muzike, ‘Break a string’ i ‘Second circle’, a kompozicija ‘Eat my dust’ dio je priče ‘Second circlea’.

Muzičar i gitarista Branko Bogunović Pif završio je srednju muzičku školu u Zagrebu, smjer violončelo, nakon čega je svojevremeno postao stalni član sastava Plava trava zaborava, Animatori i Drugi način. Učestvovao je i kao studijski muzičar na snimanju četiristo albuma različitih izvođača među kojima su Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Renata Metesij, Toni Cetinski, Željko Bebek, po čemu je apsolutni rekorder na domaćoj muzičkoj sceni.

Osim što je sarađivao kao prateći muzičar u sastavima mnogih izvođača, istakao se i kao aranžer i producent u ITD bandu, Animatorima, Gazdama i mnogim drugim. Takođe je imao čast da sarađuje i sa najboljim svjetskim gitaristima među kojima su Tomi Emanuel, Damir Kukuruzović, Damir Halilić Hal, Albert Li, Preston Rid, Marc O’Konor, Džeri Daglas, Antonio Forceone.

Brankovim muzičkim izražajem na akustičnoj gitari prelamaju se brojni stilovi kao što je bluz, fjuzn,rok, a sve to sažeto u jednom nazivu - New Edge Music, za što je svojevremeno bio i nagrađivan kao najbolji akustični gitarista.

Iza Branka leži bogato iskustvo koncertnih nastupa kako na ovdašnjim prostorima, tako i u inostranstvu, ponajviše u Evropi. Posljednjih godina, svoj stil kao solista, izvodi u sklopu gitarskog recitala Crossover Guitar.

Osim što je izvanredan gitarista, Branko se bavi i slikarstvom još od mladih dana, a u video-spotu za muzičku priču ‘Eat my dust’, koji je snimljen pod režiserskom palicom Hit produkcije, može se vidjeti sva veličina talenta jednog umjetnika, Branka Bogunovića Pifa, kroz muziku i slikarstvo.

Bonus video: