Zana opet snimila najveće hitove: Želja nam je bila da se klinci nalože

Želeći da ožive i neke stare uspomene, Žika i Jelena kontaktirali su Natašu Gajević da učestvuje u izvedbi
227 pregleda 3 komentar(a)
grupa Zana, Foto: Screenshot (YouTube)
grupa Zana, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.10.2017. 10:21h

Dodirni mi kolena, čuvena pjesma grupe Zana koju publika voli već skoro 40 godina, dobila je novo ruho, što je ujedno najava “revizije” starih hitova benda.

Veliki hit iz 1982. umjesto Zane Nimani, prve pjevačice sastava, ovoga puta snimile su njena nasljednica Nataša Gajević i sadašnja vokalistkinja Jelena Živanović.

“Ovo sve sam najviše uradio zbog mojih prijatelja - Olivera Mandića i Marine Tucaković kako bi se pojavili u spotu. Naime, postojala je ideja da snimimo neke od pjesama, a kada sam ih pitao u kojem bi spotu oni voljeli da se pojave, odmah su izabrali ovu pjesmu. Inače, video smo snimili, ali ga nijesmo odgledali prije premijere u medijima, željeli smo da u svemu uživamo isto kao publika”, kaže za Vijesti Zoran Žika Živanović, osnivač Zane. On je uz Tucakovićevu, koja je napisala tekst, autor ove numere.

Želeći da ožive i neke stare uspomene, Žika i Jelena kontaktirali su Natašu Gajević da učestvuje u izvedbi.

“Iz prve je pristala i došla iz Dubaija kako bi sa nama snimila singl i spot. Ona je i poslije napuštanja benda ostala naša velika prijateljica, a u spotu se pojavljuju još neki ljudi sa kojima se družimo i sarađujemo sve ove godine. Zato nam je na snimanju bilo zabavno i super smo se proveli, jer smo mi kao familija”, pohvalio se Žika.

Ostale dvije pjevačice - Zanu Nimani i Natašu Živković, nijesu kontaktirali.

“Poznato je da je Zana u Kanadi već decenijama, ne bavi se muzikom, dok je Nataša ovdje, ali je prilično povučena. Zato ih i nijesmo kontaktirali, ali nam je čast što se Nataša Gajević odazvala”, ponosan je Žika.

Nova verzija pjesme prilagođena je, navodi on, mlađim generacijama.

“Želja nam je bila da se klinci koji možda nisu čuli ovu pjesmu ili ne znaju ko je pjeva, nalože i da kažu: “Kako je ovo dobro”, dok zapravo slušaju pjesmu koja je nastala prije 35 godina. Ipak, tim mlađim generacijama ne želimo ni previše da podilazimo, ali nas svakako i one kao publika zanimaju”, priznaje Žika.

Članovi grupe Zana uveliko pripremaju novi album na kojem će se naći još devet starih hitova u novim aranžmanima.

“Nakon ove pojaviće se “Vejte snegovi”, pa “Nisam, nisam, devojka tvoga druga”. Za ostale pjesme nijesmo još sigurni, jer nam je teško odabrati samo devet. Taj album će donijeti i jedan novi singl”, obećava Žika.

Rade novi album Olivera Mandića

Album sa starim hitovima, nije jedini projekat na kojem Zana trenutno radi.

“Radimo pjesmu za Olivera Mandića koji se na muzičku scenu vraća nakon 35 godina pauze, tako da i oko toga imamo dosta posla”, otkriva Žika.

Mandić, jedna od zvijezda novog spota, odmah je, navodi Živanović, pristao da u njemu učestvuje, što je člana Zane veoma obradovalo.

“I sami znate da on ne voli pretjerano da se pojavljuje, ali me je nakon obećanja sam zvao da pita 'kad želim da se moj glavni glumac pojavi na setu' i zaista je sve ispoštovao”, objašnjava muzičar.

Bonus video: