Aerosmith se sprema za turneju povodom jubileja

Serija koncerata počeće u septembru otkriva gitarista Džo Peri

3709 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Legendarni gitarist Aerosmitha Džo Peri izjavio je da se bend sprema za novu turneju kasnije ove godine. U intervjuu s Džoom Rokom Peri je promovirao samostalan rad, a na pitanje postoje li ikakvi planovi da Aerosmith obilježi 50. godišnjicu izdavanja njihovog istoimenog debitantskog albuma, rekao je:

“Da, mislim da… Ne znam da li bih to trebao najaviti ili ne, ali najavićemo turneju, a počeće u septembru i trajaće čitave sljedeće godine”, rekao je Peri.

Na pitanje o mogućem angažmanu Džoja Kramera, bubnjara Aerosmitha koji se povukao zbog povreda i ličnih razloga u posljednjih nekoliko godina, Peri je rekao:

“To je vjerovatno jedna od najtežih stvari. Bubnjanje je vjerojatno jedan od najsportskijih dijelova sviranja u bendu, tako da je stvarno teško”, objasnio je gitarista.

“To je bilo uglavnom zato što je Džoj fizički sam sebe tukao u posljednjih 50 godina. Dakle, ne znam. Mislim, još uvijek je službeno član benda. Ali ne mislim da će sjedjeti za bubnjevima, barem na ovoj sljedećoj turneji”.

Džo Peri
foto: Shutterstock

Nadolazeća turneja biće dodatak već vrlo zaposlenoj godini za Perija. Gitarista je usred turneje sa svojim bendom "The Joe Perry Project", s novim albumom na putu. Takođe se pojavljuje na novom albumu En-Margret i biće dio nadolazećeg tribute benda u čast pokojnog gitariste Džefa Beka.

O tome ima li Aerosmith novi materijal u planu,muzičar je otkrio:

“U ovom trenutku ne mogu reći. Stvarno ne znam. Ali znam da imamo hrpu materijala koji nije objavljen. Tako da mislim da se sada fokusiramo na to. Ali najvažnije je pokrenuti ovu turneju”.

Džo Peri nedavno je samostalno podijelio novu pjesmu pod nazivom “Fortunate One”, s novog albuma “Sweetzerland Manifesto MKII”.

Bonus video: