Ugašen požar u Stolivu, gori na Dragalju - Vijesti.me
POŽARI ŠIROM ZEMLJE

Ugašen požar u Stolivu, gori na Dragalju

Komandir podgoričke Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić kazao je ranije da požar u Gornjim Mrkama još nije ugašen i da je vatra zahvatila i selo Radeće

požar, Ljubović
požar, Ljubović (Foto: Zoran Đurić)

Požar koji je danas izbio na području Veriga i proširio se do Stoliva, ugašen je večeras, ali od popodnevnih sati gori na Dragalju, kazao je komandir kotorske Vatrogasne jedinice Maksim Mandić.

Osim vatrogasaca iz Kotora i Perasta požar u Stolivu su gasila i četiri aviona.

„Zahvaljujući požrtvovanosti vatrogasca odbranjene su kuće u Stolivu, a vatra je zahvatila i borovu šumu na Vrmcu, koja se uz pomoć vjetra širila velikom brzinom i prijetila da se proširi na kompletan Vrmac", kazao je Mandić agenciji MINA.

U gašenju požara pomagala je i vatrogasna jedinica iz Tivta puneći avione vodom na aerodromu.

Zbog požara je bio zatvoren saobraćaj priobalnim putem prema Kotoru, preko Stoliva i Prčanja.

Zbog požara u Stolivu gust dim je prekrivao i dio Bokotorskog zaliva.

Na više mjesta u Crnoj Gori danas su izbili požari, a gašenje otežavaju nepristupačni tereni, pojačan vetar i visoke temperature.

U Danilovgradu trenutno gori na dvije lokacije, a gašenje vatre otežava jak vetar. Načelnik danilovgradske Službe zaštite i spasavanja Goran Radulović kazao je da su sve vatrogasne jedinice na terenu, kako bi spriječile širenje vatrene stihije.

Manji požari zahvatili su i okolinu Podgorice i područje Zete, ali je situacija stabilna.

Komandir podgoričke Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić kazao je ranije da požar u Gornjim Mrkama još nije ugašen i da je vatra zahvatila i selo Radeće u tom regionu, ali je vatrena stihija pod kontrolom i za sada kuće nisu u opasnosti.


Najčitanije iz sekcije Zabava