Po bod za Sutjesku i Budućnost, Nikšićani korak bliže tituli, Mornar drugoligaš

Prvi put ove sezone Budućnost i Zeta su igrali neriješeno, tako da Budućnost nije uspjela da iskoristi remi Sutjeske u Danilovgradu i smanji zaostatak za liderom.
5025 pregleda 1 komentar(a)
Duel Mijića i Milojka na meču Zeta - Budućnost, Foto: Filip Roganović
Duel Mijića i Milojka na meču Zeta - Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.05.2019. 16:29h

Nakon 32. kola bodovna razlika između Sutjeske i Budućnost je ostala nepromijenjena, ali sedam bodova prednosti Nikšićana izgledaju još bolje na četiri kola prije kraja, nego što je to bio slučaj uoči subotnjih duela.

Nikšićani su mogli i cijelog plijena na gostovanju u Danilovgradu, ali su na kraju morali da se zadovolje bodom.

Sutjeska je povela golom Vladana Bubanje u 40. minutu, ali je izjednačio i postavio konačan rezultat Milan Đurišić u prvom minutu sudijske nadoknade.

Prethodna tri ovosezonska duela Budućnosti i Zete su završena pobjedama gostiju, ali je današnji pod Goricom završen bez pobjednika i golova, iako je Budućnost imala više od igre.

Pobjednika nije bilo ni u duelu OFK Titograda i Grblja, koji su igrali 2:2.

Ekipa iz Radanovića povela je golovima Dejana Kotorca u 28. i Ivana Mijušković u 32. minutu. Smanjio je Mario Miličković u 78, a konačan rezultat postavio je Vojin Pavlović u 89. minutu.

Jedinu pobjedu u ovom kolu ostvario je Rudar, koji je u Pljevljima savladao Mornar 3:1, pa su Barani od danas i matematički drugoligaši.

Rudar je do sedmog trijumfa došao golovima MIlije Golubovića u 20, Ivana Rackovića u 37. i Radomira Đalovića u 45. minutu.

Jedini pogodak za Mornar postigao je Dejan Račić u 42. minutu.

Krstović i dalje na čelu liste strijelaca

Fudbaler Zete, Nikola Krstović sa 13 golova vodeći je na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Gol manje postigao je Aleksandar Vujačić iz Budućnosti, a po tri manje nekadašnji fudbaler Iskre, Stefan Milošević, Radomir Đalović iz Rudara i napadač Sutjeske Božo Marković.

Strijelci po osam golova su Miloš Mijić iz Budućnosti, član OFK Titograda, Marko Pavićević, Vladan Kordić iz Grblja i napadač Lovćena Goran Vujović.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne četiri golgeteri Sutjeske Goran Vujović i Igor Ivanović i igrači Mladosti, Marko Šćepanović i Zoran Petrović.

Parovi 32. kola

Budućnost – Zeta 0:0

Iskra – Sutjeska 1:1

Đurišić 90+1 - Bubanja 40.

OFK Titograd – Grbalj 2:2

Pavlović 89, Miličković 78 - Kotorac 28, Mijušković 32.

Petrovac – Lovćen 0:0

Rudar – Mornar 3:1

Golubović 20, Racković 37, Đalović 45 - Račić 42.

Tabela

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: