Mijović: Bili smo mekani, FMP nas je kaznio

„Dobro u ovom porazu je što može da nas otrijezni. Niti imamo toliko kvalitet, niti u ABA ligi može iko lako da se dobije”, rekao je 37-godišnji trener
4226 pregleda 12 komentar(a)
Petar Mijović na večerašnjoj utakmici, Foto: FMP
Petar Mijović na večerašnjoj utakmici, Foto: FMP

Poslije osam vezanih pobjeda, Budućnost Voli je stala u Železniku i izgubila od FMP-a 89:79.

Trener „plavih” Petar Mijović je priznao da je poraz zaslužen.

„FMP je potpuno zasluženo slavio. Iako je rezultat na kraju 1. poluvremena bio neriješen, vidjelo se da teško hvatamo defanzivni ritam. Bili smo suviše mekani, pa je FMP kroz pik’en’rol i blokove došao do dosta laganih poena. U nastavku se ponovila ista priča, a protiv FMP-a, koji je izuzetno dobro vođena ekipa, osnovna stvar je da se fizički odgovori. To nismo uradili”, rekao je Mijović.

Njegov tim se potpuno izgubio na početku posljednje četvrtine, kada nije mogao da nađe put do koša rivala.

„U ranoj fazi posljednje četvrtine smo neiskusno povukli neke napadačke odluke. To je FMP iskažnjavao, iskontrirao nas i zasluženo pobijedio. Dobro u ovom porazu je što može da nas otrijezni. Niti imamo toliko kvalitet, niti u ABA ligi može iko lako da se dobije”.

Trener „plavih” je rekao da njegov tim nije potcijenio rivala.

„Ozbiljno se pripremamo za svaku utakmicu. FMP je konstantan u ovoj polusezoni, protiv svih najboljih klubova je izgubio na jednu loptu - od Partizana u ‘Pioniru’, Cedevita Olimpije u Ljubljani, od Zvezde u prošlom kolu. Nismo bili ušuškani serijom naših pobjeda, niti potcijenili FMP, koji ima izuzetno dobru selekciju i odlično radi, ali nismo odigrali dovoljno dobro da bismo mogli da pobijedimo”, zaključio je 37-godišnji trener Budućnosti.

Njegov dvije godine mlađi kolega Vladimir Jovanović je čestitao svojim igračima-

„Nije im bilo lako da se poslije nesrećnog poraza od još jednog favorita vrate i budu spremni da odigraju ovako dobar meč. Zadovoljan sam kako odigrali i kako išla lopta u napadu, to pokazuju 23 asistencije. Iskontrolisali smo i skok, a nisu bila dobra samo slobodna bacanja. Vratilo nam se za neke nesrećne poraze, ali ova pobjeda neće ništa značiti ako je već sada ne zaboravimo i potvrdimo je na sljedećoj utakmici sa Krkom”.

Bonus video: