Pobjedom u Beogradu "vučice" čuvaju prvo mjesto

Košarkašice Budućnost Bemaxa večeras gostuju Crvenoj zvezdi, u meču 16. kola regionalne WABA lige
636 pregleda 0 komentar(a)
Dragana Živković, Foto: Savo Prelević
Dragana Živković, Foto: Savo Prelević

Pred košarkašicama Budućnost Bemaxa su još tri utakmice u regularnom dijelu WABA lige - protiv Crvene zvezde i Montane u gostima, te Partizana kod kuće.

S obzirom na to da su prije dva kola i matematički osigurale plasman na fajnl-for regionalnog takmičenja, izabranicama Vladana Radovića predstoji borba za prvo mjesto, prvenstveno sa bugarskom Montanom, koja, kao i Podgoričanke, ima skor 13-2.

“Vučice” večeras u Beogradu protiv Crvene zvezde žele da upišu 14. uzastopnu pobjedu u WABA ligi.

"U dobroj smo formi i seriji rezultata, pa svakako da razmišljamo o novoj pobjedi. Činjenica je da nam pripada uloga favorita, ali sigurno je da se nećemo opustiti i olako ući u meč. Duel prošle sedmice protiv Trešnjevke dobro nam je poslužio, tako da sam sigurna da ćemo ovog puta mnogo bolje ući u meč i samim tim lakše doći do pobjede", kazala je Milena Jakšić, prvotimka Budućnost Bemaxa.

Crvena zvezda je trenutno na začelju tabele, sa Trešnjevkom i Orlovima (skor 3-12). Podgoričanke su u prvom dijelu sezone bile ubjedljive kod kuće protiv Crvene zvezde (81:49), a pobjedom u ovom duelu bi sačuvale lidersku poziciju u regionalnom takmičenju.

"Zvezda ima mladu ekipu sastavljenu od nekoliko kvalitetnih igračica i sigurno ih nećemo potcijeniti. Vjerujem da ćemo u odnosu na meč protiv Trešnjevke pokazati bolje izdanje i doći do nove pobjede, koja bi nam pomogla da sačuvamo prvo mjesto do kraja ligaškog dijela - kazala je Dragana Živković, koja u timu,,plavih” pokriva više pozicija.

Večerašnji duel u dvorani “Basket siti” počinje u 18.30 časova.

Bonus video: