Pravila bordela - Vijesti.me
LOVAC NA ZMAJEVE

Pravila bordela

Da li ste se zapitali - ima li suštinske razlike između policijske akcije “Lutka” i nemontiranog intervjua Javnog servisa?!

Bordel
Bordel (Foto: Devis Grebu)

Slučaj preduzimljive Kotoranke Ž. R. koja je u policijskoj akciji “Lutka” uhićena zbog organizovanja prostitucije, iznova je otvorio pitanje legalizovanja najstarijeg zanata u zemlji čojstva i junaštva. 

Prijatelji sa FB i pratioci na Tviteru kontroverzne (dakle i ugledne) Kotoranke kažu da se često znala oglasiti na društvenim mrežama, razglednicama sa egzotičnih destinacija. Maldivi, Sejšeli, Karibi... Medo je u odnosu na nju druga liga. Nema đe nije stigla. Ne zbog posla, već radi odmora. Toliko joj je ovdje biznis dobro išao. 

Da je posao legalan i ostali učesnici ovog lanca bili bi bolje zaštićeni. Njihova prava poštovana. A život kvalitetniji. Mogli bi onda i mnogi od njih stići do pomenutih ostrva, kojima se dosad divila samo gazdarica Ž. R.  i njene mušterije.

Nekako zajedno sa Ž. R., mislim vremenski, pao  je i lider opozicije  S. M. Nije trebalo da ga otkriva policija, otkrio se sam. U stvari, opet su krive Vijesti. Platile su još tri hiljade eura direktorki programa Javnog servisa, kontorverznoj (dakle i uglednoj) Nikšićanki R. R. za novu ekskluzivu. Ipak, nakon kršenja ljudskih prava za teški kriminal osumnjičene DPS grupe iz Budve, sa mnogo više senzibiliteta moramo tretirati slučaj njihovog sugrađanina S. M. Zbog prezumpcije nevinosti, poštenog Duška Markovića i časnih  aktivista Javnog servisa, Pobjede, DN, CDM, Farme i Informera, navodim samo inicijale uglednog Budvanina.

Mada je i bez njih jasno o kome je riječ. Čak i prije ovog otkrivanja, svi smo znali kakav je makro S. M. Politički, naravno.

Skrivena kamera Javnog servisa, koga za razliku od firme ugledne Kotoranke Ž. R., plaćaju svi građani Crne Gore, pokazala je ono što smo godinama sumnjali - da je lider opozicije S. M. podveo časni i pošteni SNP mušteriji zvanoj DPS. I zato nije čudo što Budvanin S. M. tvrdi kako su njegovi iz SNP-a u perfektnim odnosima sa mušterijama iz DPS-a. Da slika bude kompletna, tu je posvećena Bjelopoljka I. Š., autor priče, koja briljantnim opservacijama na temu španskih investitora, DF i NATO lokatora, diže volju i adrenalin omiljenom lideru opozicije. Bravo joj ga. Nije čudo što se Budvanin S. M. zaljubio u njene stavove. Čime je autorsko djelo ugledne Bjelopoljke I. Š. učinio besmrtnim.

Šta će sada o gradu Kotoru, koji je zbog časti i obraza pod zaštitom UNESKO-a, reći u Parizu?! A šta o kontroverznoj Kotoranki Ž. R. u samom Kotoru. Ako UNESKO skine Kotor sa liste svjetske baštine, onda će stradati, ni kriva a još manje dužna, ugledna Ž. R. Gdje je tu onda poštovanje prezumpcije nevinosti?!

Jedina olakšavajuća okolnost za grad Kotor, pred porotom UNESKO-a u Parizu, mogla bi biti ta što se skidanje koje je organizovala Ž. R. najčešće dešavalo, ako je vjerovati Raškovoj policiji, na plovilima. A ne u drevnom Kotoru.

Slično je i sa poštenim i časnim Budvaninom S. M. Teško ga može oprati, nakon skidanja na Javnom servisu, čak i Bebinih “Minut, dva”. Gdje će se danima i noćima, umjesto stradanja S. M., pričati o povrijeđenom autorskom djelu ugledne Bjelopoljke I. Š. i novoj ekskluzivi Vijesti, dobijenoj pod sumnjivim okolnostima. Možda bi za kontroverznog Budvanina S. M. i još časniji SNP olakšavajuća okolnost mogla biti činjenica da intervju nije sniman na nekom plovilu, već  na guvnu, za stolovačom, u nekoj od nahija stare i sojske Crne Gore. Dakle, opet nas more spasava. I stari grad Kotor i mladog S. M. i uglednu Kotoranku Ž. R. i kodeksu posvećenu Bjelopoljku I. Š.

Zbilja, da li ste se zapitali - ima li suštinske razlike između policijske akcije “Lutka” i nemontiranog intervjua Javnog servisa?! I da li ista pravila važe u crnogorskim bordelima  kao i na javnoj sceni. Sve je na prodaju, a prostitucija nikako da se legalizuje. Krivo je more.


Najčitanije iz sekcije Kolumne