Ana Romanelo crnogorskoj publici predstavila 18 grafika

“Ja volim da putujem i razgledam gradove, tako da je urbanizam moja inspiracija. U tom smislu moji radovi nastaju inspirisani posjetom nekom gradu”, rekla je Romanelo
494 pregleda 0 komentar(a)
Ana Romanelo, Foto: Boris Pejović
Ana Romanelo, Foto: Boris Pejović

Novi galerijski prostor JU Muzeji i galerije Podgorice predstavljen je preksinoć uoči otvaranja izložbe “Stratigrafske slike” italijanske umjetnice Ane Romanelo, u okviru “Dana savremene umjetnosti” i povodom 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Crne Gore.

Sa izložbe
Sa izložbe(Foto: Boris Pejović)

Na izložbi, u organizaciji Ambasade Italije, predstavljeno je 18 djela - “grafika koje nastaju savremenim instrumentima, ali tehnikom iz 1930. godine u Parizu”. Neki radovi su priređeni specijalno za crnogorsku publiku.

“Ja volim da putujem i razgledam gradove, tako da je urbanizam moja inspiracija. U tom smislu moji radovi nastaju inspirisani posjetom nekom gradu”, rekla je Romanelo.

Sa otvaranja u Podgorici: Ćetković, Zelioli i Romanelo
Sa otvaranja u Podgorici: Ćetković, Zelioli i Romanelo(Foto: Boris Pejović)

Izložbu je otvorio direktor JU Muzeji i galerije Vučić Ćetković, a govorio je i ambasador Italije u Crnoj Gori, Luka Zelioli, koji je primijetio da su njena djela “i obrnuti prozori, jer gledajući ‘stratigrafske slike’ možemo pogledati i u nas same”.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović istakao je da je kulturna razmjena sa Italijom od izuzetnog značaja za Crnu Goru.

Bonus video: