"U vezi sa pukovnikom kojem nema ko da piše"

Markesova čuvena novela nastala je 1957. godine. Nobelovu nagradu za književnost dobio je 1982. godine za roman „Sto godina samoće“, ali je uvijek isticao da je „Pukovniku nema ko da piše“ njegovo najbolje djelo
688 pregleda 0 komentar(a)
Sa probe, Foto: Privatna arhiva
Sa probe, Foto: Privatna arhiva

Predstava „U vezi sa pukovnikom kojem nema ko da piše“, po motivima novele „Pukovniku nema ko da piše“, Gabrijela Garsije Markesa, u režiji Petra Pejakovića biće premijerno izvedena večeras u Plavu, u Domu kulture, u 19 časova.

U predstavi igraju Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić i Slaviša Grubiša. Asistent reditelja je Nemanja Mijović, dramaturg Nikola Tomić, muzički saradnik Ilija Gajević, producent Milivoje Lakić, majstor svjetla Senad Muminović, majstor tona Denis Palabrtić.

Markesova čuvena novela nastala je 1957. godine. Nobelovu nagradu za književnost dobio je 1982. godine za roman „Sto godina samoće“, ali je uvijek isticao da je „Pukovniku nema ko da piše“ njegovo najbolje djelo.

Predstava je nastala u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i Doma Kulture JU Centar za kulturu Plav, a dio je projekta „Sjeverne scene - razvoj publike i podsticanje pozorišne produkcije u Centrima za kulturu na sjeveru Crne Gore“, putem konkursa Ministarstva kulture, u svrhu afirmacije kulturne nezavisne scene u Crnoj Gori.

Bonus video: