Počelo snimanje „Planete 7693“ Gojka Berkuljana

Film će biti sniman tokom četiri sedmice, na lokacijama u Podgorici i na Cetinju.

2892 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filmski Centar Crne Gore
Foto: Filmski Centar Crne Gore

U Podgorici je prethodne sedmice počelo snimanje dugometražnog igranog filma "Planeta 7693", po scenariju Ane Vujadinović i u režiji Gojka Berkuljana, a čiji je producent Marko Jaćimović u produkciji kompanija „A Production“ i „Giggling Goat“ (Crna Gora), „Cinnerent“ (Srbija) i „Skopje Film Studio“ (Sjeverna Makedonija).

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Filmske agencije Sjeverne Makedonije, kao i od strane SEE Cinema Network.

Iz Filmskog centra Crne Gore saopšteno je da će film biti sniman tokom četiri sedmice, na lokacijama u Podgorici i na Cetinju.

Planeta 7693
foto: Filmski Centar Crne Gore

Glavne uloge tumače Andrija Kuzmanović, Kristina Obradović, Ivona Čović Jaćimović, Nikola Perišić, Dejan Đonović i djeca Ilija Pejaković, Mara Rakčević i Hana Ivanišević. Direktor fotografije je Aleksandar Jakonić, scenografkinja Tamara Tričković, a kostimografkinja Lina Leković.

Podsjećaju da je projekat bio nagrađen i na prestižnom Kids Kino Industry forumu u Varšavi, čime je osvojio besplatno učešće u Kids Kino Lab programu, posvećenom razvoju scenarija. Takođe, osvojio je nagradu za najbolji "pitch" na prošlogodišnjem Pitch Balkan takmičarskom programu četvrtog izdanja Balkan Film Marketa, održanom od 12. do 15. novembra 2020. u Tirani.

“Planeta 7693” se u prethodnom periodu našla i među projektima koji su predstavljeni na Thessaloniki International Film Festivalu, kroz Crossroads Co-Production Forum. Prethodno je podržan za razvoj scenarija i projekta od strane Filmskog centra Crne Gore, kao i na konkursu za filmove za djecu i omladinu koji su po prvi put organizovali Ministarstvo kulture Crne Gore i Filmski centar.

Planeta 7693
foto: Filmski Centar Crne Gore

"U prigradskom naselju, u veoma zanimljivom komšiluku, živi osmogodišnji dječak Luka, sa roditeljima i sestrom. Priča se odvija tokom jednog nesnosno vrućeg i ljepljivog ljetnjeg raspusta. Njihova porodica je prilično harmonična i složna, roditelji su na svoju djecu prenijeli ljubav prema naučnoj fantastici, kultnim knjigama i filmovima SF sadržaja. Samim tim, Lukina mašta je više nego živopisna. Kada dođe do turbulentnog perioda, koji biva izazvan majčinim gubitkom bebe u već naprednoj trudnoći, dolazi do nerazumijevanja, mimoilaženja i velikih svađa unutar porodice. Luka, ostavljen od svih ukućana, svoju usamljenost kanališe tako što se prepušta fikciji", navodi se u sinopsisu.

Bonus video: