„Čovjek po imenu Uve“ opet na velikom platnu

Glavna uloga povjerena je Tomu Henksu. Dejvid Magi, koji je dva puta nominovan za Оskara („Pijev život“) zadužen je za scenario

5171 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Laguna.rs
Foto: Laguna.rs

Mark Forster, reditelj filmskih ostvarenja poput „U potrazi za Nedođijom“, „Svjetski rat Z“ i „Lovac na zmajeve“, režiraće dugoočekivanu američku adaptaciju romana „Čovjek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana, koji je već prenijet na filmsko platno u Švedskoj.

Glavna uloga povjerena je Tomu Henksu. Dejvid Magi, koji je dva puta nominovan za Оskara („Pijev život“) i zadužen je za scenario, ponovo se sastaje sa Forsterom nakon saradnje na filmu „U potrazi za Nedođijom“, za koji su obojica dobili nominacije za nagrade BAFTA. Filmska kompanija SF Studios radiće produkciju na čelu sa Ritom Vilson („Mamma mia!“, „Moja velika mrsna pravoslavna svadba“). Neda Bakman se navodi kao izvršni producent, a planirano je da snimanje počne ove godine.

Tom Henks
Tom Henksfoto: Reuters

Mark Forster je izjavio: „Kada sam prvi put pročitao roman Fredrika Bakmana, zaljubio sam se u ideju da prijateljstvo ima moć da preoblikuje nečiji život. Jedva čekam da napravim tako duhovit i osjećajan film, i to uz pomoć Toma i Rite“. „Fredrik Bakman je napisao roman čiji je glavni junak Uve zabavio, ganuo i inspirisao brojne čitaoce. Ljudskost koja izbija iz ove priče dotakla je ljude iz svih krajeva svijeta, uključujući i moju malenkost. Uvijek tragam za filmovima koji u ljudima izazivaju radost i koji će, nadam se, formirati zajedničko iskustvo prepoznavanja sebe u drugima. Velika je čast producirati ovaj film i predstaviti ga publici“, kazala je Henksova supruga, glumica i producent Rita Vilson.

Čovjek po imenu Uve
foto: Laguna.rs

Bonus video: