Završeno snimanje filma "Pukotina u ledu"

"Marija, klizačica koja živi sa ocem, vozačem kamiona, u predgrađu Beograda, skrhana zbog smrti svoje majke, ne uspijeva da prihvati svoju bukteću seksualnost", navodi se u sinopsisu manjinske crnogorske koprodukcije

2832 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filmski centar Crne Gore
Foto: Filmski centar Crne Gore

Snimanje dugometražnog igranog filma “Pukotina u ledu” scenaristkinje i rediteljke Maje Miloš, završeno je protekle sedmice na lokacijama u Crnoj Gori. Film, u produkciji srpske kompanije Baš Čelik, crnogorska je manjinska koprodukcija.

"Snimanje filma je trajalo 35 dana, značajnim dijelom na crnogorskim lokacijama - na Bogetićima, u varošici Velimlje, na plaži Plavi horizonti i na putevima između ovih mjesta", navodi se u saopštenju.

Glumačku ekipu čine i crnogorski glumci: Jadranka Mamić, Mirko Vlahović i Momo Pićurić, kao i: Jovana Stojiljković, Marko Grabež, Nataša Ninković i Ljubomir Bandović.

U sinopsisu se navodi da film prati Mariju, klizačicu koja živi sa ocem, vozačem kamiona, u predgrađu Beograda.

"Skrhana bolom zbog smrti svoje majke, Marija ne uspijeva da prihvati svoju bukteću seksualnost. Osjeća se prljavom i to je progoni u snovima, seksualnim, mračnim i autodrestruktivnim. Nakon što njen otac dovede u kuću novu ženu i njene dvije ćerke, Marija shvata da ne može da vjeruje maćehi. Zbog finansijskih problema Marija pokušava da zaradi dodatni novac i ulazi u svijet u kojem se žene iskorišćavaju, što stavlja još veći pritisak na njenu potisnutu seksualnost. Maćeha manipuliše Marijinim emocijama prema ocu i ima izlive bijesa prema njoj, koji eskaliraju u fizičko nasilje uz konstantni pritisak da treba da zarađuje više novca. Marija tada mora da se odrekne klizanja koje joj predstavlja jedno od rijetkih trenutaka u kojim uživa. Ipak, ljubav poželjnog mladog biznismena daje Mariji snagu da prihvati sebe, svoju seksualnost i prevaziđe probleme", piše u opisu filma.

Direktor fotografije je Vladimir Simić. Scenografiju potpisuje Marija Jocić, kostim Ivana Majstorović Kesić.

Koproducenti filma su Volya Films (Holandija), Nightswim (Italija), Zavod Spok (Slovenija), Vertigo (Slovenija), Propeler Film (Hrvatska) i Quadrifolium Films (Crna Gora). Producentkinja filma je Jelena Mitrović, a koproducenti: Denis Vaslin, Ines Vasiljević, Jožko Rutar, Danijel Hočevar, Boris T. Matić i Ivan Bakrač iz Crne Gore.

Film je ranije dobio podršku Filmskog centra Crne Gore na konkursu sa sufinansiranje u kategoriji manjinskih koprodukcija.

Bonus video: