Skupština: Predsjednik Bečić u duhu dobrog domaćina u kontinuitetu pratio dinamiku izvođenja radova

"Koordinaciju radova na adaptaciji enterijera skupštinskog zdanja vršio Biro za logistiku i održavanje, pa se na pomentim fotografijama uz predsjednika Bečića nalazi i šef Biroa"

22969 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

U Skupštini Crne Gore u periodu od avgusta do novembra 2021. godine izvođeni su radovi koji su uključili adaptaciju centralnog hola zgrade, holova na spratovima, ugradnju savremenih instalacija, uređenje moderne novinarske lože, savremenog prijemnog odjeljenja pisarnice, kao i adaptaciju postojećeg Bijelog salona i izgradnju Zelenog salona.

To se navodi u reagovanju na tekst "Fashion editorial u Skupštini", koji je objavljen na portalu Vijesti.

U reagovanju Odjeljenja za odnose sa javnošću se navodi da je ta adaptacija enterijera, prva veća adaptacija zgrade Skupštine od njene izgradnje, nakon Drugog svjetskog rata.

"Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić se za sve vrijeme trajanja adaptacije, informisao u vezi sa dinamikom radova, a sa čime je javnost i bila upoznata kroz informaciju koja je prezentovana na skupštinskom sajtu.

U tekstu, koji potpisuje novinar Borislav Vukićević, uz pozivanje na fotografije koje su pratile pomenutu informaciju, olako se, neosnovano, nepotrebno i gotovo maliciozno osoba koja se vidi na fotografijama uz predsjednika Bečića, najprije kvalifikuje kao ,,misteriozni” mladić, da bi se u nastavku, kroz navodno ironično nagađanje ko bi zapravo mogao biti otišlo i korak dalje, pa se muškarac koji se vidi na slici označava potencijalno kao ,, arhitekt, autor projekta adaptacije, ili je vlasnik/predstavnik firme koja izvodi radove, ili je naka vrsta middlemana - posrednika između Bečića, tj. Skupštine CG, i ekipe koja izvodi radove, ili je Bečićev prijatelj, poznanik, možda čak srodnik...“.

Ne manje maliciozni su i navodi u kojima Vukićević daje neutemeljeno, neopravdano i nedozvoljeno subjektivno tumačenje fotografija prikazanih na zvaničnom sajtu Skupštine Crne Gore, pa navodi da se ,,Bečić očigledno pojavljuje u ulozi gazde - i očigledno pozira, u svom stilu“.

Radove na adaptaciji unutrašnjosti zgrade Skupštine Crne Gore, prati projektna dokumentacija (idejni projekat, glavni prijekat...) kao i svi potrebni zapisnici i građevinska knjiga koju je vodio stručni nadzor, a predsjednik Bečić je kao što smo i već naveli u duhu dobrog domaćina u kontinuitetu pratio dinamiku izvođenja radova, sa ciljem i brinući se da predviđene aktivnosti budu završene u planiranim rokovima i skupštinski prostor bude u potpunosti spreman za početak Drugog redovnog skupštinskog zasijedanja. Napominjemo da su sa tim ciljem, radovi intenzivno izvođeni i tokom avgusta, u vrijeme trajanja godišnjih odmora.

Dodatno, ovim putem vas informišemo i da je koordinaciju radova na adaptaciji enterijera skupštinskog zdanja vršio Biro za logistiku i održavanje, pa se na pomentim fotografijama uz predsjednika Bečića nalazi i šef Biroa.

Podsjećamo, a kako je navedeno i u informaciji objavljenoj na zvaničnom sajtu Skupštine, prethodno su adaptirana i dva salona, kao i Plava sala, prostorije u kojima se održavaju sjednice radnih tijela, a završena je i u skladu sa svim bezbjednosnim standardima savremeno opremljena „Gluva soba”.

Takođe, nabavljena je i najsavremenija robotizovana oprema, što je omogućilo da, po prvi put u istoriji parlamentarizma, bude obezbijeđen direktan prenos sjednica odbora, putem Parlamentarnog kanala i zvaničnih skupštinskih mreža.

Napominjemo da je projektom adaptacije zgrade Skupštine, koji su radili eminentni stručnjaci arhitekture, zadržan izgled i duh vremena u kojem je zgrada nastala, obogađen modernim i savremenim rješenjima", navodi se u reagovanju Odjeljenja za odnose sa javnošću Skupštine Crne Gore.

Povezani članci

16. April 2022.

Fashion editorial u Skupštini

Bonus video: