Uspjeh učenika Muzičke škole "Dara Čokorilo"

Učenici iz Nikšića ostvarili su zapažene rezultate i na 47. Festivalu mladih muzičara Crne Gore koje je održano na Cetinju

2776 pregleda 3 komentar(a)
Muzička škola “Dara Čokorilo”, Foto: Svetlana Mandić
Muzička škola “Dara Čokorilo”, Foto: Svetlana Mandić

Muzička škola “Dara Čokorilo” iz Nikšića bila je domaćin prvog Državnog takmičenja učenika srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti, koje je organizovao Centar za stručno obrazovanje.

Na takmičenju je učestvovalo 78 učenika iz pet muzičkih škola, a takmičenje je održano u 11 disciplina i dvije kategorije. Prvu kategoriju su činili učenici prvog i drugog razreda, a drugu učenici trećeg i četvrtog razreda.

Učenike je ocjenjivao eminentni žiri iz zemlje i regiona, a takmičari iz nikšićke škole osvojili su četiri prva, šest drugih i tri treća mjesta.

U disciplini solfeđo (prva kategorija) drugo mjesto je osvojila Kaća Radulović, dok je u istoj disciplini, ali u drugoj kategoriji, drugo bila Maja Mijanović, a treća Jovana Jaredić.

U disciplini violina (prva kategorija) drugo mjesto pripalo je Ivanu Buriću, dok je u disciplini gitara (druga kategorija) prvi bio Marko Lazović, a druga njegova drugarica Anja Barović. Dimitrije Knežević osvojio je treće mjesto u disciplini harmonika (prva kategorija).

U disciplini Kamerni duo-originalne kompozicije (prva kategorija) prvo mjesto je osvojio duo Nađa Spasojević i Bjanka Minić, dok je u istoj kategoriji u disciplini kamerni duo-originalne i transkribovane kompozicije drugo mjesto osvojio duo Ivan Burić i Dimitrije Knežević. U disciplini vokalni duo/vokalno-instrumentalni duo (prva kategorija) prvo mjesto su osvojile Ksenija Perišić i Bjanka Minić, a treće Jana Bojić i Jelena Milić. U istoj disciplini, ali u drugoj kategoriji, drugo mjesto je pripalo Mikici i Ljubici Mirković.

U disciplini hor, prvo mjesto je osvojio ženski hor koji čine učenice od od prvog do četvrtog razreda.

Učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” ostvarili su zapažene rezultate i na 47. Festivalu mladih muzičara Crne Gore koje je održano na Cetinju, gdje su se osvojili tri prva, tri druga i dva treća mjesta. U disciplini solfeđo (prva kategorija) drugo mjesto osvojio je Aleksa Vuksanović, dok je u istoj disciplini, ali u drugoj kategoriji, Jana Zečević bila prva, Vladana Ranitović druga, Luka Bajović treći. Luka Miljanić osvojio je drugo mjesto u disciplini harmonika (druga kategorija).

U disciplini violina (druga kategorija) Dajana Tadić osvojila je treće mjesto, dok je Luka Bajović bio apsolutni pobjednik u trećoj kategoriji discipline violina sa maksimalnih 100 bodova. Prvo mjesto i 100 bodova osvojio je i Andrija Backović u disciplini gitara (prva kategorija).

Bonus video: