Ovacije za “Bladi Mun” u Srpskom narodnom pozorištu

"Glumci su odlični, jako dobro vode svoje likove i vode računa o interakcijama, to rade na diskretan, nenapadan način, bez preglumljivanja. Čak i elementi umora koji su ovdje dati u pojedinim momentima otkrivaju jako diciplinovane glumce koji to rade sa mjerom. Odlična predstava”, smatra pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević

1922 pregleda 0 komentar(a)
Ansambl predstave pozdravljen ovacijama publike, Foto: CNP
Ansambl predstave pozdravljen ovacijama publike, Foto: CNP

Predstava Crnogorskog narodnog pozorišta “Bladi Mun”, po tekstu i u režiji Ane Đorđević izvedena je sinoć u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Novosadska publika je ovacijama pozdravila ansambl predstave koji čine: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

“Predstava je izvanredna, veoma duhovita, novosadska publika je jako dobro reagovala. Mi smo često sarađivali sa rediteljkom Anom Đorđević tako da dobro poznajem njen rad i znam koliko je značajan. Izuzetno mi je drago zbog ponovnog pokretanja saradnje između naša dva pozorišta, i zato je ovaj datum izuzetno važan – ponovo se dešava nešto što je prirodno za naša dva teatra. Mislim da ćemo gotovo sigurno gospodin Baćović i ja nastaviti da sarađujemo u ovom pravcu i da ćemo napraviti još sadržajniju, bolju i efikasniju saradnju”, kazao je direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta Milovan Filipović.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov rekao je da mu je čast i zadovoljstvo što je Srpsko narodno pozorište ugostilo Crnogorsko narodno pozorište.

Pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević je podijelio svoje utiske: “Ovo je četvrta ili peta inscenacija ovog teksta koju sam imao priliku da pogledam, što filmska što pozorišna, i ova mi je najjača. Najjača zato što su neka minska polja koja postoje u dramaturgiji ove price ovdje vješto zaobiđena i prosto – riješena. Glumci su odlični, jako dobro vode svoje likove i vode računa o interakcijama, to rade na diskretan, nenapadan način, bez preglumljivanja. Čak i elementi umora koji su ovdje dati u pojedinim momentima otkrivaju jako diciplinovane glumce koji to rade sa mjerom. Odlična predstava”, zaključio je Milosavljević.

Dramaturg predstave “Bladi Mun” je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, asistentinja kostimografkinje je Gordana Bulatović, a izvršni producent Danilo Milatović.

Bonus video: