Prvi solistički koncert pijaniste Karla Đurđevića

Na programu su djela Baha, Betovena, Berse, Šopena i Rutera

1877 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Mladi crnogorski pijanista Karlo Đurđević prirediće prvi solistički koncert u okviru ciklusa “Mladi talenti” Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović", sjutra u Podgorici, u velikoj sali KIC-a, u 19 časova.

Na programu koncerta su djela Johana Sebastijana Baha, Ludviga van Betovena, Blagoje Berse, Frederika Šopena i Džona Rutera.

Karlo Đurđević je rođen 2004. godine, u italijanskom gradu Martina Franka. Kao petogodišnjak je upisao Muzičku školu “Vida Matjan” u Kotoru, i učio da svira klavir u klasama Danijele Filipović, Jelene Gobović i Nataše Tomović. Srednju muzičku školu pohađao je u Tivtu u klasi prof. Oleksija Molčanova, gdje je nedavno maturirao.

Tokom svog školovanja osvojio je brojne nagrade na raznim takmičenjima od kojih se posebno ističu prve nagrade na državnom takmičenju u Herceg Novom (2013, 2018), na međunarodnim takmičenjima "Josip Slavenski" u Beogradu (2016), u Aranđelovcu (2017, 2018,2019), "Ars Nova" u Trstu (2019), "Viva music" u Herceg Novom (2019),“Sirmium music fest” u Sremskoj Mitrovici (2022). Prve nagrade osvojio je i u doba pandemije Covid-19, na online takmičenjima u Užgorodu (2020) i "Soloviov Art" u Kijevu (2021).

Redovno pohađa seminare uglednih pijanista i pedagoga kao što su Bojan Martinović (Crna Gora), Vladimir Babin (Hrvatska), Jurij Kot (Ukrajina), Mateo Fani Kanelez i Pjerpaolo Levi (Italija).

Učestvovao je na projektu "Vivum", u organizaciji Zavoda za školstvo i UNICEF, i na ovogodišnjem VIII festivalu savremene klavirske muzike "Fortepiano" u Podgorici u organizaciji KIC-a “Budo Tomović”.

Dobitnik je stipendije za talentovane učenike Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Bonus video: