Premijera predstave „Muzej voštanih figura”

Autorski projekat Branka Kovačevića biće izveden večeras u 20 časova u Podgorici, u sali Dodest KIC-a "Budo Tomović"

871 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Autorski projekat pozorišnog alternativca Branka Kovačevića, “Muzej voštanih figura” u produkciji Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” i Pozorišne trupe “Preporodilište”, biće premijerno izveden večeras u Podgorici, u sali Dodesta KIC-a “Budo Tomović” u 20 časova.

Predstava je posvećena istaknutim crnogorskim pozorišnim stvaraocima, dodestovcima Slobodanu Milatoviću i Džoniju Hodžiću, ističe se u saopštenju, a uloge u predstavi su povjerene Draženu Miliću i Ljubu Kaličaninu. Izbor muzike, scenografiju i kostime osmislila je trupa.

”Preko sedam mora i sedam gora, stari prijatelji Alfredo i Robret, ljudi sa periferije bitisanja, traže i nalaze privremeni smještaj u napuštenom suturenu Muzeja voštenih figura u gradu tom i tom. Tokom detaljnog pospremanja prostora istovremeno nađu vrijedan predmet. Kome će od njih pripasti nađena stvar? Oni se za nju bore izvodeći znane i neznane oblike takmičenja pokazujući pri tom svijetle i tamne strane ljudske prirode. Alfredo i Robert su se nastanili u Dodestu na neodređeno vrijeme početkom aprila ove godine, a podgoričkoj publici će premijerno ispričati svoju ‘istinitu’ priču, navedenu u sižeu, 9. juna u 20 časova”, navodi se u opisu predstave.

Tandem će povremeno napuštati Dodest zbog dogovorenih nastupa na svjetskim scenama o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: