Počele probe za predstavu ”Bez portfelja”

"Svi smo svjesni vremena i situacija u kojima živimo i nalazimo se, zbog čega mislim da je sada pravo vrijeme da se ovaj komad postavi", kazao je Dušan Kovačević

1572 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Probe za predstavu “Bez portfelja” koju, po tekstu Stevana Koprivice, režira Branislav Mićunović, počele su juče u Gradskom pozorištu Podgorica.

Predstava je koprodukcijski projekat sa Barskim ljetopisom, a premijera će biti u avgustu.

Glumački ansambl čine: Dubravka Drakić, Dušan Kovačević, Simo Trebješanin, Ivana Mrvaljević, Jelena Nenezić Rakočević, Miloš Pejović, Omar Bajramspahić, Ivona Čović Jaćimović i Vahidin Prelić. Dramaturgiju potpisuje Dragana Tripković, scenografiju Marko Petrović-Njegoš, a kostimografiju Lina Leković.

"Ono što je bitno reći je da je ovaj tekst prvobitno planiran kao reinterpetracija Nušićeve 'ministarke', a onda smo Mićunović, Dušan Kovačević i ja, došli do konstatacije da je nešto što je pisano za početak 20. vijeka nije nešto što bi nam bila opcija. Uzeli smo taj glavni motiv, ženu koja sticajem okolnosti postaje 'vlast', a sve ostalo je bilo pitanje nekih naših savremenih društvenih okolnosti, a da pritom ne zapostavimo nešto što se zove današnji trenutak u ovoj zemlji, koji nije nimalo simpatičan. Ovaj tekst spada u nešto što pisac Dušan Kovačević, zove tužnom komedijom, i to je glavna odrednica, a sve ostale stvari koje će proizići iz rediteljskog rukopisa je nešto što je krajnji domet ovoga teksta", kazao je Stevan Koprivica, direktor Gradskog pozorišta.

Umjetnički direktor Gradskog pozorišta, Dušan Kovačević poželio je dobrodošlicu Vahidinu Preliću iz Užica koji prvi put radi na projektu Gradskog pozorišta, kao i reditelju Mićunoviću kojem je ovo, takođe, prvi put da režira u Gradskom pozorištu, kazao je on.

"Svi smo svjesni vremena i situacija u kojima živimo i nalazimo se, zbog čega mislim da je sada pravo vrijeme da se ovaj komad postavi na našoj sceni", zaključio je Kovačević.

Bonus video: