Promocija romana “Uhvati zeca” Lane Bastašić

Roman “Uhvati zeca” preveden je na 19 jezika, a Bastašić je za njega dobila i Nagradu Evropske Unije za književnost 2020. godine i Međunarodnu nagradu Latisana u Italiji

3665 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Alex Dmitrović/Krokodil.rs
Foto: Alex Dmitrović/Krokodil.rs

Promocija popularnog romana “Uhvati zeca” Lane Bastašić, u izdanju Izdavačke kuće Nova knjiga iz Podgorice, biće održana sjutra u Gradskoj knjižari na Trgu nezavisnosti, u 20.30 časova.

Pored autorke, na promociji će govoriti pisac Nikola Nikolić i portparolka Nove knjige Belma Zečević.

Lana Bastašić je rođena 1986. u Zagrebu i za sobom ima više knjiga: zbirke priča "Trajni pigmenti", "Vatrometi" i "Mliječni zubi", zbirku poezije "Naivni triptih o Bosni i umiranju", knjige za djecu "Nastja crta sunce", dnevnik "Crveni kofer" i roman "Uhvati zeca".

Jedna je od osnivača Škole književnosti Bloom u Barseloni. Dobitnica je mnogih regionalnih nagrada. Roman “Uhvati zeca” je preveden na 19 jezika, a za njega je dobila i Nagradu Evropske Unije za književnost 2020. godine i Međunarodnu nagradu Latisana u Italiji. Pored toga, roman je bio uvršten u najuži izbor za NIN-ovu nagradu, nominovan za Međunarodnu dablinsku nagradu, kao i Evropsku nagradu u Holandiji.

Bonus video: