Nastupio Dan Džua, sjutra trio "Iskra"

Nakon što je violinista iz Kine, sa francuskim pijanistom Mišel Dalbertom, izveo djela Mocarta, Šenga i Štrausa, mladi muzičari Dušan Obrenović, Teodora Uskoković i Miljana Nikolić, najavili su djela Smetane, Rahmanjinova i Pjacole.

2166 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Međunarodni festival KotorArt
Foto: Međunarodni festival KotorArt

Nastupom violiniste Dan Džua na KotorArt Don Brankovim danima muzike uspješno je završen tematski segment pod nazivom "China Stage".

Violinista Dan Džu je sa francuskim pijanistom Mišel Dalbertom u Crkvi Sv. Duha izveo djela Mocarta, Šenga i Štrausa što je publika pozdravila ovacijama.

Dan Džua i Mišel Dalberto
Dan Džua i Mišel Dalbertofoto: Međunarodni festival KotorArt

Koncert je upriličen u saradnji sa Shangai Orient Culture Business Co. Ltd, Shangai International Culture Association i Ambasadom Kine.

Program KotorArt Don Brankovih dana muzike nastavlja se sjutra kada će se u predstaviće se u crkvi Sv. Duha, u 21 čas, predstaviti trio "Iskra".

Tri "Iskra" čine mladi muzičari koji studiraju u inostranstvu: Dušan Obrenović (violina), Teodora Uskoković (violončelo) i Miljana Nikolić (klavir), a na koncertu u Kotoru će izvesti djela Smetane, Rahmanjinova i Pjacole.

KotorArt Talenti je značajan programski segment festivala KotorArt koji stavlja fokus na mlade talente, i to programima kojima se podržavaju perspektivni, daroviti ljudi na njihovom putu umjetničkog sazrijevanja.

Zbog razvoja epidemiološke situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike planirano je prisustvo zainteresovane publike isključivo uz prethodnu prijavu.

Prijave za prvi kontigent raspoloživih mjesta su moguće od juče, na e-mail adresu protokol@kotorart.me sa imenom i prezimenom gosta.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Bonus video: