"Srce i duša stare čaršije": Nastupili Tamburatorijum i Bjelopoljski tamburaši

Posljednjeg dana festivala u subotu od 21 sat nastupiće Gradski tamburaški orkestar-Pljevlja sa solistima Teodorom Čolović, Anastasijom Vojinović, Danilom Sekulićem, Sabahudinom Delićem i Ninom Strugar

3604 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Drugog dana Festivala tamburaške muzike pod nazivom "Srce i duša stare čaršije", sinoć je na gradskom šetalištu u Pljevljima nastupili Tamburatorijum iz Pančeva i Bjelopoljski tamburaši.

Posljednjeg dana festivala u subotu od 21 sat nastupiće Gradski tamburaški orkestar-Pljevlja sa solistima Teodorom Čolović, Anastasijom Vojinović, Danilom Sekulićem, Sabahudinom Delićem i Ninom Strugar.

Nastupiće i glumac Miodrag Damjanović i operska pjevačica Nataša Radovanović u kabareu "Čeznem da vam kažem".

Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, provešće publiku kroz uspomene na djetinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo.

Festival je počeo u utorak izložbom pod nazivom "Tamburaška muzika u Pljevljima", organizovanom u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja.

Iste večeri nastupio je i ženski tamburaški sastav "La banda" iz Novog Sada

Festival taburaške muzike, koji se ove godine po 17. put održava u Pljevljima organizuje Gradski tamburaški okrestar i Centar za kulturu iz finansijsku podršku Opštine i Turističke organizacije Pljevlja.

Bonus video: