Večeras u Nikšiću otvaranje bioskopa filmom "Duhovi u Veneciji"

Drama „Duhovi u Veneciji” zasnovana je na knjizi Agate Kristi, scenario potpisuje Majkl Grin, a režiju dobitnik nagrade „Oskar” Kenet Brana koji ujedno tumači glavni lik proslavljenog detektiva Herkula Poaroa

2748 pregleda 2 komentar(a)
Filmom "Duhovi u Veneciji" otvara se u Nikšiću digitalizovani bioskop, Foto: JU Nikšićko pozorište
Filmom "Duhovi u Veneciji" otvara se u Nikšiću digitalizovani bioskop, Foto: JU Nikšićko pozorište

U Nikšićkom pozorištu večeras će, sa početkom u 20 časova, biti svečano otvoren digitalizovani bioskop u najsavremenijoj tehnologiji. Na svečanosti će govoriti predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predstavnik Filmskog centra Crne Gore, nakon čega će premijerno biti prikazana projekcija filma „Duhovi u Veneciji″.

„Sigurni smo da ćete uživati u potpuno novom bioskopskom iskustvu sa savršenim zvukom i projekcijom“, poručili su iz Pozorišta.

Drama „Duhovi u Veneciji” zasnovana je na knjizi Agate Kristi, scenario potpisuje Majkl Grin, a režiju dobitnik nagrade „Oskar” Kenet Brana koji ujedno tumači glavni lik proslavljenog detektiva Herkula Poaroa.

„Radnja filma će nas odvesti u najglamurozniji grad na svijetu – Veneciju u kojem sasvim povučeno živi belgijski detektiv, uživajući u svojoj penziji želeći da status samonametnute izolacije ostane nepromijenjen. Međutim, gdje je on – tu je i misteriozni zločin koji po svim svojim karakteristikama nimalo ne liči na prethodne slučajeve u kojima je sudjelovao“, stoji u najavi filma.

Pored Keneta Brane, uloge u filmu tumače Džejmi Dorman, Kajl Alen, Keli Rajli, Mišel Jeo...

Cijena ulaznice je tri eura, a događaj je dio manifestacije “Septembarski dani kulture”.

Bonus video: