Počinje 48. "Mojkovačka filmska jesen"

Festivalski program počinje otvaranjem izložbe karikatura Luke Lagatora, u subotu 30. septembra, a narednog dana biće održana i promocija knjige za djecu, „Kornjačina slava", autorke Nataše Žurić

2356 pregleda 0 komentar(a)
Poster za 48. festival  "Mojkovačka filmska jesen", Foto: Dragana Šćepanović
Poster za 48. festival "Mojkovačka filmska jesen", Foto: Dragana Šćepanović

Mojkovačka filmska jesen počeće 2. oktobra, a tokom trajanja tog festivala, koji se održava po 48 put, najavljen je bogat multimedijalni program.

U zvaničnom programu selektovano je pet filmova, od kojih je jedan van konkurencije. Tokom trajanja tradicionalne mojkovačke filmske manifestacija, publika će biti u prilici da vidi fimove “Zaštita pre svega” reditelja Pavla Vučković, “Garbura! reditelja Josipa Žuvana, kako i film Marina Mamuza “Balkanika” i “Što se bore misli moje” Milorada Milinkovića. Igrano dokumentarni film Nedostanjani san Živka Nikolića biće prikazan van konkurencije.

Festivalski program počinje otvaranjem izložbe karikatura Luke Lagatora, u subotu 30. septembra, a narednog dana biće održana i promocija knjige za djecu, „Kornjačina slava", autorke Nataše Žurić.

U žiriju ovogodišnje Mojkovačke jeseni su glumac Rastko Janković i glumice Tijana Čurović i Branka Femić Šćekić. Organizatori najavljuju da će program festivala činiti i projekcije kratkih filmova, od kojih jednu premijeru kao i promociju romana Ćerka sunca Andrije Terzića.

Bonus video: