Abazović: Vlada nije imala hrabosti da promijeni našu odluku, uz podršku Crne Gore, Rijad izabran za domaćina

"Svaka propaganda se dnevno obesmišljava, a superiornost odluka 43. Vlade se potvrđuje na svakom mjestu na domaćoj i međunarodnoj sceni"

33590 pregleda 95 reakcija 41 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini Dritan Abazović kazao je da Vlada glasala da Rijad organizuje EXPO 2030.

"Glavni grad Saudijske Arabije dobio je organizaciju svjetske izložbe za 2030. godinu. Nova Vlada, kao što sam i očekivao, nije imala hrabosti da promijeni odluku prethodne Vlade, pa je, uz podršku Crne Gore, Rijad izabran za domaćina. Još jedan u nizu dokaza ispravnosti odluka 43. Vlade", napisao je Abazović na Fejsbuku.

On se zahvalio ministru vanjskih poslova Filipu Ivanoviću i svim zaposlenima u tom resoru Vlade na, kako je naveo, konzistentnosti i uputio ih da nastave da u strateškim pravcima "slijede politiku koju smo uspostavili".

"Koliko sada neracionalno zvuče sinhronizovani pritisci da promijenimo odluku i da to, navodno, može uticati na evropski put Crne Gore. Kad smo kod toga, Rim je dobio 17 glasova, od čega je šest članica EU glasalo za Italiju, dok je značajan broj članica podržalo Rijad. Idemo dalje, svaka propaganda se dnevno obesmišljava, a superiornost odluka 43. Vlade se potvrđuje na svakom mjestu na domaćoj i međunarodnoj sceni", naveo je Abazović.

Bonus video: