MANJE I RAVNIJE

Englezi plaćaju hiljade eura za savršene bradavice, uzor im je Dejvid Bekam

56 pregleda 1 komentar(a)
Dejvid Bekam, Foto: H&M
Dejvid Bekam, Foto: H&M
Ažurirano: 17.02.2019. 11:01h

Britanski muškarci plaćaju hiljade eura u potrazi za savršenim bradavicama. Plastični hirurzi prave manje, ravnije bradavice muškim pacijentima.

Neki muškarci se podvrgnu ovoj operaciji nakon što su izgubili veliki broj kilograma i bradavice su im se razvukle zbog viška kože, dok drugi žele smanjiti svoje bradavice iz estetskih razloga.

Za ovu operaciju plaćaju 2.600 eura, te se oporavljaju četiri dana.

Džejaram Srinivasan iz Royal Preston bolnice pitao je 62 volontera da prouče fotografije 100 muškaraca bez majica kako bi izabrali najpoželjnije bradavice. Neki od modela su bili radnici bolnice, a drugi su bili sportisti. Oba pola glasala su za simetrične bradavice koje su male, ravne i malo tamnije od boje kože. 

Idealna bradavica takođe mora da bude okrugla ili u obliku badema kakve ima Dejvi Bekam koji je uzor mnogim muškarcima koji se odluče na operaciju.

Zdravstvene institucije u Velikoj Britaniji obave 40 ovakvih operacija godišnje.

"Godinama su plastične operacije bile vezane isključivo za žene i muškarci na to nisu ni pomišljali. Mislili su da je to za slabiće. Ali, to se sada promijenilo i muškarci žele da poboljšaju nešto na sebi ako to mogu da priušte", rekao je Srinivasan.

Operacija traje 45 minuta, a oni koji se plaše da idu pod nož, uvijek mogu da koriste šminku kako bi svoje bradavice vizuelno učinili manjim.