Srbija gubila, preokrenula, pa poklonila bod Kamerunu

Srbija gubila 1:0, potom preokrenula i vodila 3:1, ali je Kamerun stigao do boda - 3:3

12014 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Srbije su akteri najuzbudljivije utakmice na Svjetskom prvenstvu u Kataru - "orlovi" su danas u meču drugog gola grupe G gubili 1:0 od Kameruna, potom preokrenuli na 3:1, a onda svojim greškama dozvolili rivalu da izjednači (3:3) i osvoji prvi bod na mundijalima nakon 20 godina.

Opuštena, nakon dva gola prednosti malo i neozbiljna igra srpskih reprezentativaca, što je Kamerun iskoristio, nakon kontri pogađao i uzdrmao ekipu Dragana Stojkovića pred okršaj sa Švajcarskom.

Srbija je bila bolja na startu, Aleksandar Mitrović je pogodio stativu, potom sa nekoliko metara šutirao pored gola, a onda je Andrija Živković poklonio korner "lavovima", nakon kojeg je Kasteleto u 29. minutu iskoristio loše postavljanje odbrane Srbije i doveo svoju selekciju u vođstvo.

Aleksandar Mitrović
foto: Reuters/Marko Đurica

Nakon primljenog pogotka uslijedila je nesigurna igra Srbije, Saša Lukić je poklonio loptu Pjeru Kundeu, koji je imao dobru šansu, ali je njegov udarac odbranio Vanja Milnković-Savić.

Srbija se ipak nekako konsolidovala i u prvom minutu sudijske nadoknade dobila prekid - centrirao je Dušan Tadić, a Strahinja Pavlović glavom zatresao mrežu.

Minut nakon izjednačenja Srbija je ekspresno povela. Anguisa je izgubio loptu Sergej Milinković-Savić je kombinovao sa Andrijom Živkovićem i preciznim udarcem postigao gol.

Fudbalaska reprezentacija Srbije
foto: Reuters/Fabrizio Bensch

Srbija je na odmor otišla sa golom prednosti (2:1) u nastavku zaigrala dobro i u 53. minutu povela 3:1 nakon lijepe akcije. Kamerunci su izgubili loptu na sredini terena, Mitrović je povukao kontru, dodao do Filipa Kostića, ovaj do Milinković-Savića, koji je pronašao Živkovića, a fudbaler Paoka nesebično asistirao Mitroviću, kojem je to bio 51. gol za reprezentaciju.

Srbija
foto: Sofascore

Imala je Srbija u tim trenucima sve u svojim rukama, a onda je krenulo opuštanje. Najava opuštanja bio je neozbiljan lob Sergeja Milinković-Savića. Stojković je uveo Stefana Mitrovića umjesto povrijeđenog Pavlovića, Rigobert Song je dao priliku Abubakaru, koji je sjajno prevario Maksimovića, te lijepim lobom smanjio na 3:2 u 63, a onda u 66. minutu asistirao Čupo-Motingu za 3:3. U tim momentima je golman Srbije bio ljut na saigrače, koji se nisu vraćali u odbranu, što je afrička selekcija znala da iskoristi.

Srbija nakon šoka nije uspjela da se vrati, imao je Mitrović još dvije šanse, jednom je bio i sebičan, pokušao je i Kostić, ali mreža Kameruna se nije zatresla i četvrti put.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: