Anri: Radujem se izazovima u klubu koji je poseban za mene

Anri: Radujem se izazovima u klubu koji je poseban za mene
113 pregleda 0 komentar(a)
Tijeri Anri, Foto: Reuters
Tijeri Anri, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2018. 13:35h

Novi trenera Stevana Jovetića u Monaku, Tijeri Anri rekao je danas da se raduje izazovima pred sobom i da jedva čeka da se upozna s fudbalerima.

"Hvala čelnicima Monaka što su mi ukazali priliku da treniram ekipu i to u klubu koji je poseban za mene. Radujem se izazovima i veoma sam srećan što sam se vratio u Monako. Jedva čekam da se upoznam sa igračima i krenem s radom", rekao je Anri za klupski sajt.

Anri je profesionalnu fudbalsku karijeru počeo u Monaku, a trenersku počinje na istom mjestu. On je s klubom potpisao ugovor do leta 2021. godine, a došao je umjesto Leonarda Žardima koji je ranije ove nedjelje dobio otkaz.

Ovom 41-godišnjem Francuzu će posao u Monaku biti prvo samostalno trenersko iskustvo. Anri je od 2016. godine bio u stručnom štabu selekcije Belgije sa Robertom Martinesom.

"Anri je spreman da bude trener kluba. Voli ono što radi i uživa u svim čarima ovog sporta", rekao je Martines za francuski Ekip ranije ove nedjelje.

Anri će imati težak zadatak u Monaku, s obzirom na to da ekipa u posljednjih 10 utakmica u svim takmičenjma nema pobjedu i trenutno se nalazi na 18. mjestu u prvenstvu Francuske.

"Anri je svjestan kakav je zadatak pred njim, ali je spreman i željan da se dokaže. Može da računa na naše povjerenje i podršku, jer je on čovjek fudbala. Nadamo se da će donijeti dinamiku timu i da će uspjeti u svojoj misiji", rekao je predsjednik Monaka Vadim Vasiljev.

Bonus video: