Evropska šampionka na prijemu kod Janovića - Vijesti.me
OSVAJAČICA ZLAZNE MEDALJE U DŽUDOU NA EVROPSKOM PRVENSTVU ZA MLAĐE SENIORE

Evropska šampionka na prijemu kod Janovića

Jovana Peković je osvajanjem ovog rezultata postala prva sportiskinja iz džudoa koja je stekla status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih

Jovana Peković sa Janovićem
Jovana Peković sa Janovićem

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Jovanu Peković, džudo reprezentativku, osvajačicu zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koje je održano u Iževsku, u Rusiji, saopšteno je iz Miistarstva sporta i mladih.

Kako navode u saopštenju, Janović je istakao da mu je posebno drago što se crnogorski džudisti vraćaju na veliku scenu a upravo je Jovanin rezultat potvrda velikog potencijala u ovom sportu čijem napretku treba da budu posvećeni svi oni koji su zaduženi za razvoj džudoa u Crnoj Gori, te da im briga o talentima mora biti isključivi prioritet.

„Drago mi je što danas imam priliku da ugostim Jovanu Peković koja je prva osvajačica zlatne medalje za Crnu Goru na evropskim prvenstvima u džudou. Džudo je jako značajan sport u Crnoj Gori o čemu svjedoči i njegova visoka pozicija u kategorizaciji sportova, zato me posebno raduje što konačno među perspektivnim sportistima i stipendistima Ministarstva sporta i mladih imamo i džudiste“ dodao je Janović, navodi se u saopštenju. 

Jovana Peković je osvajanjem ovog rezultata postala prva sportiskinja iz džudoa koja je stekla status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih. 

Evropska šampionka je ovu priliku iskoristila da se zahvali ministru Janoviću na prijemu i istakla da je status perspektivnog sportiste i stipendija Ministarstva sporta i mladih  svakako dodatan motiv da nastavi naporno da radi i svoju državu i dalje na najprestižnijim takmičenjima predstavlja na najbolji način, kao što je to bio slučaj u Iževsku, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Judo saveza Crne Gore Andrija Čađenović, sportski direktor Srđan Mrvaljević i selektor  Dragan Šćepanović, koji su se zahvalili Ministarstvu sporta i mladih na podršci i profesionalnoj saradnji koja je svakako doprinijela stvaranju preduslova za dinamičniji razvoj džudoa koji sada ima i konkretne rezultate, zaključuje se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.


Najčitanije iz sekcije Sport