Mijač dao punu podršku Branku Brnoviću

Novi predsjednik Budućnosti održao prvi sastanak sa igračima i stručnim štabom
4249 pregleda 11 komentar(a)
Budućnost je uložila žalbu, možda mu smanje kaznu: Brnovič, Foto: Savo Prelević
Budućnost je uložila žalbu, možda mu smanje kaznu: Brnovič, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.09.2019. 09:49h

Iako još nije predstavljen kao predsjednik kluba, niti je zvanično imenovao članove borda direktora, novi čelnik Budućnosti Veselin Mijač juče je održao prvi sastanak sa fudbalerima, stručnim štabom i cijelom radnom zajednicom.

Kako se i očekivalo, Mijač i njegova uprava neće sprovoditi radikalne rezove, barem ne do završetka jesenje polusezone.

Veselin Mijač
Veselin Mijač(Foto: Savo Prelević)

Trener Branko Brnović dobio je punu podršku da nastavi projekat koji je započeo prije tačno godinu, fudbaleri takođe.

Pozicija nekadašnjeg selektora reprezentacije Crne Gore vjerovatno nije ni bila ugrožena, ali postojale su nedoumice, makar u javnosti - ne zbog rezulatske krize u koju je zapao podgorički klub (samo jedna pobjeda na posljednjih pet mečeva, 11 primljenih golova, gubitak prvog mjesta) već zbog drakonske kazne koju mu je odmjerila Disciplinska komisija FSCG.

Brnović je, naime, dobio osam mečeva suspenzije zbog ulaska u teren, vrijeđenja i psovanja glavnog i pomoćnog sudije. Odradio je jedan meč i trebalo bi da se vrati na klupu tek sredinom novembra.

Budućnost je, međutim, uložila žalbu, a Mijač je prenio igračima da u podgoričkom klubu očekuju smanjenje kazne. Brnović bi se, u tom slučaju, vratio ranije. Budućnost je za samo osam dana, kroz tri utakmice, prednost od pet bodova u odnosu na Sutjesku pretvorila u “minus tri”.

Serija loših rezultata poklopila se sa velikom nervozom koju je ekipa demonstrirala na terenu, Brnovićevom kaznom i iščekivanjima da se pojavi nova uprava.

Podgoričani u subotu gostuju Rudaru u Pljevljima, mogu li da okrenu list? Do tada bi trebalo da bude predstavljena nova uprava, uključujući i sportskog direktora koji bi, kako je Mijač saopštio igračima - trebalo da dođe iz inostranstva.

Bonus video: