Prva od željenih šest - pobjeda koja može da vrijedi mnogo

Crnogorska reprezentacija slavila u Nikoziji rezultatom 2:0 na startu Lige nacija. Pobjedu našoj selekciji donio je dvostruki strijelac Stevan Jovetić

22448 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Kada je na terenu Stevan Jovetić, kada je inspirisan kao što je bio u Nikoziji, crnogorska fudbalska reprezentacija može da sanja i pobjede protiv mnogo ozbiljnijih ekipa nego što je Kipar.

Za podmlađene Kiprane, i za start Lige C Lige nacija, „hrabrim sokolima” je bilo dovoljno da Jo-Jo na terenu bude 45 minuta - tim Faruka Hadžibegića je slavio 2:0, uz dva pogotka Jovetića i uradio ono što je po svaku cijenu želio - da s tri boda otvori novo poglavlje.

Crna Gora je bolji tim od Kipra, vidjelo se to od prvog minuta duela na stadionu „GSP”, a već u 15. minutu Fatos Bećiraj je imao zicer nad zicerima kada je Sead Hakšabanović centrirao, a napadač Visle iz Krakova sa četiri metra udarcem glavom umjesto u mrežu poslao loptu daleko pored gola.

Srećom, naša selekcija nije posustala, niti je imala razlog da se uplaši, jer Kipar jednostavno nije napravio ništa dobro u napadu da bi naudio Stefanu Saviću, Igoru Vujačiću i ostalima...

Na startu drugog dijela Jovetić je ušao umjesto Bećiraja i uradio ono što se od njega očekuje - napravio razliku.

Igrao se 60. minut kada su Hakšabanović i Momčilo Raspopović stvorili višak po lijevoj strani, a fudbaler Rijeke odigrao povratni pas do Jovetića kojem je ostalo da rutinski zatrese mrežu.

Bila je to najava prvog trijumfa u zvaničnim mečevima još od 14. oktobra 2018. godine i okršaja sa Litvanijom na strani (4:1).

Od tada su „sokoli”gubili od Srbije u gostima i Rumunije u Podgorici u Ligi nacija, a u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo imali učinak od tri remija i osam poraza. Između Litvanije i Kipra, naša selekcija je savladala Mađarsku i Bjelorusiju u prijateljskim mečevima...

Hadžibegić je kod 0:0 naredio ofanzivu, vidjelo se to i po izmjeni (umjesto Nebojše Kosovića debitovao je napadač Dino Islamović), a nakon prvog gola Jovetića je i Kipar posustao.

Sve što je imao, dala mu je naša selekcija - kod rezultata 1:0 Marko Bakić je izgubio loptu na svojoj polovini, ali je šansu utakmice za domaćina propustio Marinos Cionis. Nekoliko minuta kasnije stavljena je tačka - Jovetić je probao sa dvadesetak metara, lopta je zakačila defanzivca Andreasa Karoa i smjestila se iza leđa golmana Haralambosa Kirjakidisa.

Naredni meč je već u utorak protiv Luksemburga u gostima, koji je danas slavio u Azerbejdžanu 2:1.

Bonus video: