SOLIDARISALI SE SA FUDBALEROM

Brazilska vlada podržala Nejmara i osudila rasizam

Utakmicu Pari Sen Žermena i Olimpika u nedjelju uveče u Parizu, obilježio je incident u završnici, kada su isključena petorica igrača, od kojih i Nejmar

3292 pregleda 1 komentar(a)
Alvaro i Nejmar, Foto: Reuters
Alvaro i Nejmar, Foto: Reuters

Brazilska vlada podržala je fudbalera Pari Sen Žermena Nejmara i osudila je rasitičke uvrede kojima je navodno izložen tokom utakmice sa Olimpikom iz Marseja u francuskom prvenstvu.

"Suočeni sa još jednim rasizmom u sportu, Ministarstvo za porodicu i ljudska prava se solidariše sa fudbalerom Nejmarom. Rasizam je zločin", navodi se u saopštenju.

Utakmicu Pari Sen Žermena i Olimpika u nedjelju uveče u Parizu, obilježio je incident u završnici, kada su isključena petorica igrača, od kojih i Nejmar.

On je sa leđa, rukom u glavu udario igrača Olimpika Alvara Gonzalesa, a crveni karton je dobio poslije intervencije VAR. Nejmar je po izlasku sa terena rekao sudijama da ga je Alvaro vrijeđao na rasnoj osnovi.

Nejmar je zatim na društvenim mrežama napisao da žali što nije Gonzalesa udario u lice.

Sekretar za promociju rasne jednakosti u Brazilu u utorak je "žestoko osudio sve vrste nasilja" i "slučajeve diskriminacije na osnovu boje kože".

Disciplinska komisija Francuske lige danas će analizirati detalje sa utakmice i odlučiti da li da pokrene postupak.

Preporučujemo za Vas