Radulović: Sve je otvoreno, borićemo se dostojanstveno do kraja za svaki gol i bod

Crna Gora večeras poražena od Norveške 1:0 u trečem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

7945 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović je bio razočaran nakon večerašnjeg poraza od Norveške u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Norvežani su u Podgorici slavili 1:0, a jedini gol postigao je Aleksander Serlot u 35. minutu.

Radulović je rekao da su "hrabri sokoli" previše poštovali protivnika, da nije bilo razloga za to, ali i da reprezentacija Crne Gore ima lijepu budućnost.

"Jedino čime nisam zadovoljan je rezultat. Momci su potpuno ispoštovali ono što smo pripremali, a imali smo samo jedan trening za to. Rekao sam kad sam dolazio da imam viziju kako bi Crna Gora trebalo da izgleda i u kojem sistemu, to smo večeras i prezentovali. Desio se trenutak nepažnje kod gola, loša korekcija, sve ostalo je bilo kako smo tražili", rekao je Radulović i dodao:

U početku su Norvežani bili iznenađeni ovom formacijom, nisu imali rješenje, neutralisali smo njihove napadače. Prepustili smo im svjesno inicijativu, ali bili su bezopasni, sve dok se nije desio taj pad koncentracije i kažnjeni smo. U drugom poluvremenu smo u svim segmentima bili bolji, imali četiri dobre šanse, ali ih nismo realizovali".

U grupi G je i dalje sve otvoreno, a veliko iznenađenje priredila je Letonija koja je remizirala u gostima sa Turskom - 3:3.

"Sve je otvoreno, borićemo se dostojanstveno do kraja za svaki gol i bod. Ovaj tim ima lijepu budućnost. Imamo vremena da još skautiramo kandidate za selekciju, da nam se povrijeđeni igrači oporave. U junu igramo prijateljske mečeve, koje ćemo iskoristiti da se ekipa uigra. Svaka čast momcima, na prikazanoj igri i požrtvovanju", poručio je Radulović.

Crna Gora u junu igra prijateljske mečeve sa Izraelom i Bosnom i Hercegovinom, a prvog septembra gostuje Turskoj u nastavku kvalifikacija.

"Falio nam je samo bod, to je ono što nam nedostaje. Nije bilo vremena za veliki rad, da se sve zamisli sprovedu u djelo, prešli smo u formaciju 3-5-2 nakon samo jednog treninga. Idemo dalje, očekujem da budemo tvrd orah svakome. Žao mi je momke, utučeni su, ali rekao sam im da dignu glavu i da ako već mora da se izgubi - onda neka to bude na ovakav način", zaključio je Radulović.

Bonus video: