Halandu "trojka", Serlot najbolji: Imali smo nož pod grlom, sada smo opet u igri

"Imali smo nož pod grlom, morali smo da pobijedimo. Vratili smo se", kazao je napadač Lajpciga, aludirajući na to što je Norveška u prošlom kolu iznenađujuće poražena od Turske 3:0, kao formalni domaćin u Malagi

5717 pregleda 0 komentar(a)
Serlot postiže jedini gol na meču, Foto: Savo Prelević
Serlot postiže jedini gol na meču, Foto: Savo Prelević

"Norveška je odgovorila na kritike".

To je naslov koji dominira u medijima, nakon pobjede nad Crnom Gorom u Podgorici 1:0 u 3. kolu grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"U utakmicama nacionalnih timova najčešće igra nije važna. Bitno je pobijediti mečeve koje moraš da pobijediš. To je Norveška uradila", konstatuje "Aftenposten".

Strijelac jedinog gola Aleksander Serlot bio je veoma slikovit u izjavi nakon meča.

"Imali smo nož pod grlom, morali smo da pobijedimo. Vratili smo se", kazao je napadač Lajpciga, aludirajući na to što je Norveška u prošlom kolu iznenađujuće poražena od Turske 3:0, kao formalni domaćin u Malagi.

Mediji, međutim, kritikuju dvije najveće zvijezde - Erlinga Halanda i Martina Edegarda.

"Bila je to još jedna njihova igra ispod nivoa i reputacije. Možda je vrijeme da se konstatuje da Norveška ne zavisi od zvijezda, već od tima", piše "Aftenposten".

"Moramo da dobijemo više od naših najboljih igrača. Mislim da će to doći. Oni imaju kvalitet, to je jasno svima", kazao je selektor Solbaken.

Najveće ocjene za igru pod Goricom dobili su strijelac Serlot (8) i odlični vezista Morten Torsbi (7) iz Sampdorije, kao i golman Rune Jarštajn (7).

Najslabije je ocijenjena najveća zvijezda - Haland i to ocjenom tri!

Bonus video: